Hitta en elegant industristil

21 mars 2019

Med sin exponerade stil, blottande belysning och råa attraktion har den industriella “loftstilen” varit populär i flera år nu. Stilen fortsätter lika starkt men designers väljer nu att integrera andra populära stilar.

Ett exempel är en stil som kan benämnas industriell lyx. Den här stilen kombinerar de exponerade fabriksliknande inslagen med nyanser av mjuk smakfullhet och glamour vilket ger en kontemporär harmoni i industriell och 50-talsmodern stil.

Det vanligaste problemet med den här stilen är dock att hitta rätt harmoni. För lite lyx och det hela ser malplacerat ut, för mycket och rummen blir överväldigande.

För att integrera stilen på ett korrekt, välj att tona ner färgskalan. Ett dämpat utrymme kompletterar de exponerade industriella inslagen på ett värdigt sätt medan de lyxiga färgerna förstärks.

För en sann injektion av glamour, välj en iögonfallande möbel. Till exempel Cult Furnitures 2-sitssoffa Lennox, klädd i sammet. I mäktiga färger som skogsgrönt, marinblått och rosa kommer den här soffan att bli mittpunkten i rummet.

Sammetssoffan ger även en annan viktig aspekt av stilen industriell lyx: struktur. Den mjuka känslan och glansen balanserar råheten i exponerat trä och murverk.

Dra fördel av exponerad metall och trä i den industriella stilen genom att matcha med andra möbler med metalldetaljer som stolar och bord.

Fler tips och produkter här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.