Hitta din plats på kontoret

2 maj 2019

Man kan skapa många olika miljöer och platser på ett kontor. Få koll på allt från den enskilda arbetsplatsen till sociala platser i vår serie i tre delar. Alla platser är till för olika typer av arbete, avkoppling, humör och människor.

Bild: Kinnarps

Enskilda arbetsplatser

En enskild arbetsplats innebär att du som medarbetare kan styra var och hur du vill arbeta på kontoret. Detta är viktigt för att du ska må väl och göra ett bra jobb. Ju fler alternativ, desto lättare blir det att fokusera på rätt saker. 

Avskild plats - Här får du jobba i fred! När du väljer att gå hit, så vet kollegorna att du inte vill bli störd, och du kan arbeta effektivt i lugn och ro. En avskild skrivbordsplats kan skapas i både öppna miljöer och i enskilda rum. Det viktiga är att platsen kan användas för individuellt och koncentrerat arbete och att samtal och telefonsamtal undviks eller anpassas efter förutsättningarna.   

Öppen plats - Här kan du välja mellan många olika skrivbordsplatser i en öppen miljö. När du väljer att gå hit, så vet kollegorna att du vill jobba individuellt men att det är okej att störa dig. Här går det bra att samtala med låg ton och att ta korta telefonsamtal. 

Personlig plats - En alldeles egen arbetsplats att gå till varje dag, och som du inte delar med någon. Den är fullt utrustad med skrivbord, arbetsstol och bra förvaring. Här finns också utrymme för att inreda med dina personliga tillhörigheter. Den här arbetsplatsen kan finnas i en öppen miljö eller i ett avskilt rum som du disponerar själv eller delar med andra.

Tyst plats - Ett tyst rum som fungerar som en avkopplingsbubbla i en stressig vardag. Det är avsett för bara en person och har utformats för att ge dig ny kraft och energi. Hit kan du gå för att ta en kort paus, lyssna på musik, läsa eller meditera.

PROJEKTPLATSER

Projektplatser innebär möjligheten att samarbeta i projekt på olika sätt är verksamhetens motor. Med öppna, avskilda och dedikerade projektplatser får du förutsättning till både kreativt och koncentrerat arbete.

Öppen plats - Den här projektplatsen kan din projektgrupp använda för olika typer av möten och avstämningar. Inredningslösningar och utrustning stöttar produktivitet och kreativitet. Eftersom platsen inte är helt avskild ger du möjligheten att låta kollegor utanför projektgruppen att ta del av eller bidra till arbetet när de kommer förbi.

Avskild plats - Den här projektplatsen kan din projektgrupp använda för olika typer av möten, avstämningar och workshops. Projektplatsen är avskild med möjlighet till livliga diskussioner och koncentrerat arbete, utan att störa eller störas av andra. 

Team - Den här platsen är dedikerad till projektteamet som samarbetar nära kring ett gemensamt uppdrag, under en längre eller kortare tid. Här finns fullt utrustade arbetsplatser som enkelt kan arrangeras om eller kompletteras med ytor för arbetsmöten. Lösningen kan skapas i både öppna och slutna miljöer.

Källa: Kinnarps

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.