Historia möter framtid

7 maj 2020

Aura Light presenterar den nya konceptarmaturen Horisont i samband med sitt 90-årsjubileum. Influerad av sin historia med design av Stig Lindberg, möter Horisont framtidens teknik och hållbarhetskrav. Tillverkad i biokompositmaterialet DuraSense® från Stora Enso och utrustad med den senaste belysningstekniken, presenterar Aura Light en unik armatur som placerar hållbarhet i fokus.

Aura light.jpg
Bild: Aura Light

- Horisont är ett unikt armaturkoncept från Aura Light som höjer ribban för vad hållbar belysning innebär. Den är inte bara hållbart utformad i sig själv, utan skapar även en mer hållbar arbetsmiljö. Genom sin konstruktion och tekniska detaljer gällande både optik och styrning, kan användaren utan begränsningar skapa önskad atmosfär. De inbyggda sensorerna ger även kontinuerligt information om rådande inomhusklimat såsom ljudnivå, luftkvalitet, temperatur och luftfuktighet, berättar Martin Klippel, produktchef på Aura Light.  

Utrustad med den senaste RGBW-tekniken kan du skapa belysning som följer de hormonella förändringar som sker i våra kroppar under dagen, det vi i dagligt tal kallar för den cirkadiska rytmen.

Horisonts hållbara material i kombination med smart och användarvänlig teknik visar vägen framåt

- Vi värnar om samspelet mellan tekniken och det kvalitativa ljuset vilket ger oss möjligheter att underlätta för dig i din vardag. Horisont har även utbytbara linser och extremt hög färgåtergivningsförmåga, vilket gör den ypperlig till att skapa attraktiva ljuskompositioner för att belysa och framhäva objekt på ett smakfullt sätt, vare sig det handlar om färg, form eller struktur. Helt enkelt skapa uttryck som ger intryck.  

Historisk design möter framtidens krav  Horisont bygger på Aura Lights historia genom att kombinera klassisk design med hållbart material. TV:n Lumavision med design av Stig Lindberg, som Aura Light, då Luma, lanserade under sent 1950-tal har fungerat som inspirationskälla till designen av Horisont.

Tillverkad i biokompositmaterialet DuraSense® från Stora Enso ger en tidlös och hållbar produkt. DuraSense® består av en blandning av träfibrer och polymerer, vilket ger ett formbart och hållbart material som samtidigt sänker CO2 avtrycket.

- Horisonts hållbara material i kombination med smart och användarvänlig teknik visar vägen framåt, menar Caroline Holmgren, marknadschef på Aura Light. Vi är historiskt kända för högkvalitativa ljuskällor med extra lång livslängd och med nya smarta belysningslösningar kan vi hjälpa våra kunder att göra ett så litet avtryck på miljön som möjligt. Det känns fantastiskt bra att vi efter 90 år fortfarande arbetar med hållbarhet som ett av våra kärnvärden.   

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.