Historia möter framtid

21 februari 2019

På Veidekkes nya kontor önskade man sig ett koncept som knyter ihop företagets historia och framtid. Genom inredningen skulle man kunna knyta an till bolagets rötter likväl som kraften i nyskapandet.

Monica Stone, affärsansvarig Inredningsarkitekt på BSK Arkitekter, beskriver projektet. 

- Vi ville gestalta Veidekkes norska ursprung och urkraften i den norska naturen genom mjuka organiska former och hantverk i detaljer – samtidigt som vi plockar upp det urbana som Veidekke står för idag.

De har komponerat en kontorsmiljö som inte bara är trivsam och ger energi till våra medarbetare utan också speglar vårt arbetssätt. 

 

Redan i entrén möts besökaren av en kombinerad receptions- och cafédisk som är både formad och placerad som en ö mitt i rummet. Den anslutande loungedelen i mjuka former bjuder in till samtal.

I kontorets samlingspunkt, pentryt, förlängs receptionen in till en inspirerande och mysig miljö med plats för stora möten och skön avkoppling. Platsen är perfekt för att avnjuta sin lunch och umgås med sina kollegor. Material som betong och trä i samklang med skinn och kopparfärgade detaljer ger en extra kick åt konceptet.

Kontorslandskapet har en sober och lugn atmosfär med toner som knyter an till den norska naturen och fjordarna. För att skärma av ytan har vi jobbat med textil avskärmning och inredning – för att mjuka upp och skapa en ombonad känsla.

För att skapa variation och förstärka temat i lokalerna utformade vi mötesrummen utifrån konceptets ledord; Urbant och Fjord. Medan Fjord får ett lugnare uttryck med sobra färger och organiska former, kontrasterar vi med de Urbana rummen som är lite mer ”edge” med färgkontraster och mer dynamik i moderna former. Vilket rum föredrar du?

- BSK Arkitekter har verkligen lyckats identifierat designelement som hör till Veidekkes norska arv. De har komponerat en kontorsmiljö som inte bara är trivsam och ger energi till våra medarbetare utan också speglar vårt arbetssätt. Kollektiv intelligens. Involverande krafter, säger Jens Ekelund Rosberg, Regionchef på Veidekke. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.