Helio till Sundbyberg

30 april 2021

I augusti öppnar Helio mitt på Sundbybergs torg med coworking, kreativa mötesrum och ett växtbaserat café. Etableringen är en del av en större förändring av centrala Sundbyberg, där hela kvarteret Signalfabriken genomgår en omvandling från handel till mötesplats med kontor, service, möten och restauranger.

- Vi älskar när vi får vara kreativa med hus. Jag tappade hakan när vi kom in i de här före detta butikslokalerna för första gången. Mitt på torget med fem meters takhöjd och flödande ljus från flera håll. Här kommer vi att kunna skapa något alldeles extra för både större och mindre bolag som vill ha ett flexibelt kontor efter pandemin. Jag kan till exempel avslöja att det blir specialdesignade rum för videosamtal, 3D-printade, återvinningsbara möbler och premiär för ett helt nytt växtbaserat café, säger Patrik Åström, VD för Helio. Vi har redan signat de första medlemmarna, trots att allt har varit hemligt fram tills nu. Så även mitt under pandemin verkar det finnas en stor efterfrågan på flexibla kontor i området.

Den nya enheten är på 2100 kvm med fokus på människovänlig design, hälsa, hållbarhet och matupplevelser. Medlemmarna kommer att kunna ta del av föreläsningar, frukostar, löpklubb och yoga varje vecka. I gatuplanet skapas ett nytt grönt cafékoncept och även streaming-studio, lounger och mötesrum för externa gäster. På övervåningen kommer det finnas kontor i olika storlekar för 2 till 20 personer och plats för upp till 300 medlemmar.

Vi har redan signat de första medlemmarna, trots att allt har varit hemligt fram tills nu. Så även mitt under pandemin verkar det finnas en stor efterfrågan på flexibla kontor i området.

— Helio har ett starkt track-record av att skapa platser som ger avtryck för besökare och omgivning vilket passar utmärkt i den upplevelsemix Signalfabriken erbjuder. Det är med glädje som vi välkomnar dem att vara med och utveckla Signalfabriken, kommenterar Jennifer Romare, centrumchef för Signalfabriken.

Sundbyberg befinner sig i en expansiv fas där nytt boende på senare år ökat dramatiskt samtidigt som infrastrukturprojekt planeras. Med denna bakgrund i åtanke sjösatte ägaren Alecta Fastigheter under 2020 ett större projekt. Målet är att bättre möta kundernas förändrade köpbeteenden och förvandla Signalfabriken till en varm, ombonad mötesplats - den givna träffpunkten i Sundbyberg. I augusti adderas nu ytterligare en pusselbit i denna förändringsresa när Helio slår upp sina dörrar.

— Signalfabrikens unika läge och historiska atmosfär mitt i Sundbybergs stadskärna utgör en spännande fond för att skapa framtidens samlingsplats. I takt med att området genomgår en ambitiös förvandling där bland annat järnvägsspår däckas över ser vi fantastiska möjligheter för Signalfabriken, avslutar Christina Lindblom, Affärsområdeschef Stockholm, Alecta Fastigheter.

Kvarteret Signalfabriken ägs av Alecta Fastigheter och förvaltas av Newsec. Under de senaste åren har ett arbete pågått med att omvandla kvarteret, de senaste tillskotten Pinchos och Hawaii Poké öppnade hösten 2020.

Om Signalfabriken

Signalfabriken är Sundbybergs givna mötesplats där coworking, hotell, kontor, handel och matupplevelser sammanstrålar i en historisk sättning som förpliktigar. Ägaren Alecta Fastigheter påbörjade år 2020 en större omvälvning av området för att möta konsumenternas önskemål och ändrade köpbeteenden. Tillsammans med näringsidkare, entreprenörer och Sundbybergsborna själva blickar nu Signalfabriken mot framtiden - utan att förlora sitt historiska arv.

Om Helio

Helio utvecklar nästa generations kontorshus med fokus på människor, aktiviteter, design, mat och hälsa. Idag finns bolaget på åtta platser i Stockholm och Malmö och har 65 anställda. Koncernen grundades 1998 och är en av pionjärerna inom coworking globalt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.