Flyttar till Umami Park

20 juni 2023

I höst flyttar det snabbväxande greentech-bolaget Ferroamp till ett nyrenoverat, specialanpassat kontor med energilabb och kreativa mötesytor i Umami Park. Det är mitt emot kommunhuset i Sundbyberg som sammantaget 37 000 kvadratmeter kontor har renoverats till toppmoderna ytor som miljöcertifierats med betyget Excellent.

– Vi är inne i en expansiv fas och ser fram emot att samla våra medarbetare i nya miljöcertifierade lokaler med rum att växa, hos en fastighetsägare och samarbetspartner som ligger i framkant av den gröna omställningen, säger Kent Jonsson, vd på Ferroamp.

Ferroamp erbjuder lösningar för effekt- och energioptimering i ett smart system som kopplar samman solceller, batterier och elbilsladdning så att man kan ta kontroll över både elanvändning och elkostnader. Lokalerna de flyttar till är placerade mitt i hjärtat av det nya området och miljöcertifierade enligt det internationella systemet BREEAM In-Use med betyget Excellent. 

–  Det är väldigt trevligt att till hösten välkomna Ferroamp till Umami Park. En etablering som visar på områdets attraktionskraft och ett tydligt fokus på energi- och hållbarhetsfrågor i våra fastigheter, säger Mathias Aronsson, vice vd för Wallenstam och regionchef för Stockholm/Uppsala.

Fullt utbyggt beräknas Umami Park omfatta cirka 800 lägenheter och nya fina ytor för kontor, restauranger, butiker och service. Nyligen öppnade BABAS Burger och till hösten öppnar både Stella Pizza och Iveel Sushi.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.