Höstnyheter för kontoret

15 oktober 2020

I höstens nyheter länkar Skandiform samman naturens kretslopp med det mänskliga mötet och pålitlig kvalitet med ny inspiration. Vare sig det är självständiga uppstickare eller familjära nytillskott skapar höstens nyheter platser där nya sätt att mötas kan växa fram. Där mjuka former i samklang ger utrymme åt fria tankar, och där innovativa blickfång skapar grund för kreativ stimulans.

Skandiform.jpg
Bilder: Skandiform

Allé - Växtavdelare

Design: Kauppi & Kauppi

Inomhus blir utomhus när den lekfulla växtavdelaren Allé släpper in naturen i rummet med sina levande växter på olika höjder. Med inspiration från det skånska landskapets alléer och pilevallar kan Allé smälta in eller stå i ensamt majestät, repeteras i långa rader eller bilda gröna blickfång. Visa vägens riktning – eller locka till kaffepaus på det lilla bordet under ett grönskande tak.

Tinnef - litet bord i två höjder

Design: Charlotte von der Lancken

Historien sätter avtryck när återvinning blir design och plastavfall får nytt liv i det nya Tinnef bord. Ett bord som tar plats i rummet och låter runda former mötas i en explosion av ursprungets färger. Bordsskiva i 100% återvunnen plast, i två olika höjder och med ett mönster präglat av plastflaskor i ny skepnad är varje bord en unik upplevelse i miljömässig innovation. En möbel som är redo att visa upp sig. Ivrig att berätta sin historia, med en föraning om framtiden.

Matsumoto mini - ett sidobord helt i metall

Design: Claesson Koivisto Rune

I den japanska staden Matsumoto föddes ett bord för två. Nu gör småsyskonen entré i den variationsrika bordsserien. Med nya storlekar, varierande former och ett lite annorlunda temperament. Möt avlastningsbordet Matsumoto mini, den färgglada godisbiten som lyfter humöret.

Fendo - nytt träunderrede

Design: Stefan Borselius

Bekvämlighet på liten yta. Nätthet i en gedigen stol. Mjuka linjer med en tillåtande glipa i ryggen. Förmågan att genom olika material och färger passa in i alla miljöer. Allt får plats i den multifunktionella karmstolen Fendo, som nu varieras än mer när underredet av massivt trä kompletterar tidigare underreden. Ett nytt klassiskt drag åt en karmstol som gillar omväxling, helt enkelt.

Jeffersson - 2-sits soffa

Design: Stefan Borselius

Den grafiska formen med sina omvända vinklar. På fyra ben eller två medar. Som fåtölj eller soffa – eller båda tillsammans. När serien Jeffersson nu får en tvåsitssoffa är det en välbekant möbelgrupp som kompletteras. Med samma naturliga närvaro och lika självklar i rummet som de andra i serien. Bara lite större. Bara lite mindre. Eller alldeles lagom.

Källa: Skandiform.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.