Höj trivseln på kontoret

7 mars 2019

Gränserna mellan jobb och fritid suddas ut och miljön på kontoret måste hänga med. Skapa skönt hemmamys på kontoret med hjälp av retromöbler, kryddträdgård, en mysig läshörna och muggar utan loggor. Till exempel.

Ta del av sju idéer som höjer trivselfaktorn på kontoret. Skapa skönt hemmamys på kontoret med hjälp av retromöbler, kryddträdgård, en mysig läshörna och muggar utan loggor. Till exempel.

1. Grönskande väggar.

Varför inte fylla någon av alla väggar på kontoret med växter från golv till tak? Ta in naturen på ett annat sätt än bara genom krukväxter. Skapar både trivsel, bättre luftfuktighet samt boostar lungorna och knoppen.

2. Gör plats för yoga.

Har ni ett rum över? Varför inte skapa en yogastudio på kontoret då. Betydligt enklare än att gå all in med ett träningsrum eller gym. Allt som behövs är ett tomt rum, sköna yogamattor, värmeljus och någon form av musikanläggning.

3. Något knäppt och skavigt.

Kanske andas det mesta på kontoret effektivitet, seriositet och målstyrning. Och kanske behövs det då något som bara får vara – fint, skavigt och kanske lite knäppt. Som en konstig tavelvägg med alster som prints, foton och kanske barnens teckningar.

4. Krydda i köket.

Förhöj trivseln, och maten, i köket med en egen kryddträdgård. Tänk dig doften, och smaken, av basilika, timjan och koriander. Kan förhöja vilket kontorskök och vilken matlåda som helst. Kryddor kan odlas inomhus med hydroponik. Ikeas serie Växer får kryddorna att växa med ljus, vatten och näring. 

5. Skapa en mysig läshörna.

Samla böckerna som är nödvändiga för företaget i en mysig läshörna i stället för att de ligger slängda på någons skrivbord. Köp in en bokhylla med plats för kollegornas lästa böcker som antagligen ändå hade hamnat i källaren och ställ sedan fram en snygg, skön fåtölj. Där har du på ett lätt sätt skapat en mysig läshörna och ett eget minibibliotek på kontoret.

6. Skippa koppar med loggor på.

Måste era kaffekoppar vara så trista? Varför inte fylla skåp eller hyllor med fina loppisfynd. Udda kaffekoppar med karaktär skapar trivsel på en gång. 

7. Rätt känsla med retro.

Varför inte blanda modern inredning med begagnade möbler i slitet läder och ådrat trä. Placera dessa godbitar på ställen där de gör mest intryck och där de inte slits i onödan. Fixar ett personligt kontor på ett kick.

Källa: kontorsliv.se

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.