Högst coolhet per krona

8 december 2021

Kruthuset 17 byggdes på uppdrag av Posten i början av 1980-talet, på en plats noga utvald - mitt i ett kommunikationsnav. Kort efter att huset stod klart ändrades Posten dock sina sorteringsrutiner och huset blev omodernt. Idag fylls lokalerna av människor i stället för brev och paket, i ett modernt kontorshus med både New York-känsla och hög coolhetsfaktor.

Efter pandemin har allt blivit annorlunda. Vi har hamnat i en situation där det inte längre är en självklarhet att gå till jobbet. Därför behöver ett kontor vara mer än ett kontor. Det måste kunna konkurrera på ett helt nytt sätt. 

En sak som däremot inte har förändrats alls är det faktum att dynamiken på en levande arbetsplats fortfarande är oslagbar. Det som gäller nu är att kunna kombinera och balansera det gamla synsättet på kontorsarbete med det nya. Det måste kännas mer hemma att gå till jobbet än att jobba hemifrån. 

New York-känsla mitt i Lilla London

I de gamla industrilokalerna i Kruthuset finns ett alternativ som på alla sätt uppfyller de nya kraven. Takhöjden på upp till 6,5 meter, med stora sammanhängande våningsplan, vittnar om historiken, men Kruthuset 17 är numera en betydligt mer framåtriktad fastighet som erbjuder både effektiva och skräddarsydda lokaler till sina hyresgäster. Lokaler som sticker ut och tillåter snabba omställningar för att skapa det man behöver för stunden. Traditionella, effektiva och öppna layouter eller en modern, post corona-anpassad design med fler rum för hybridmöten som komplement till möteszoner. Valet är fritt.

Den generösa takhöjden ger lokalerna en unik rymd och identitet och tillsammans med modern ventilation, yteffektivitet och flexibilitet kan vi skapa spännande planlösningar.

– Här har vi möjligheter att skapa ett företags drömlokal, menar Ulf Birk. Och framtida hyresgäster får vara med och påverka både utformning och materialval. Takhöjden innebär att huset kan ha flera entresolplan och i kombination med de stora fönsterna andas lokalerna New York.

– Kontoren har absolut en hög coolhetsfaktor. Den generösa takhöjden ger lokalerna en unik rymd och identitet och tillsammans med modern ventilation, yteffektivitet och flexibilitet kan vi skapa spännande planlösningar. Och allt till en konkurrenskraftig hyra jämfört med övriga lokaler i cityområdet, säger Ulf Birk. Vi pratar gärna om att Kruthuset 17 har högst coolhet per krona i Göteborg.

Bra läge när city kryper allt närmare

Läget, som valdes med omsorg då huset byggdes, är fortfarande lättillgängligt oavsett om du cyklar, promenerar, tar bussen, bilen, spårvagnen eller flyget. Och det redan centrala läget kommer att bli ännu mer centralt framöver när RegionCity, det nya området kring Centralstationen, växer upp. När Västlänken är driftsatt 2026 så kommer Centralstationen ligga cirka 180 meter från Kruthusets entré.

Terrass, gym och restaurang

I Kruthuset 17 finns redan flertalet hyresgäster, bland de senare som skrivit avtal är Tullverket som flyttade in på 8 500 kvm förra året. 

– Tullverket är en idealisk hyresgäst för Kruthuset 17 som redan har flera andra myndigheter som hyresgäster, konstaterar Ulf Birk, leasing manager på Newsec.

I samband med att Tullverket flyttade in genomfördes även en omfattande uppgradering och ombyggnad av huvudentrén, trapphuset, fasaden och området utanför entrén. Även den gemensamma takterrassen på sjätte våningen renoverades helt för att ytterligare 

stärka fastighetens position som en modern och central kontorsfastighet i Göteborg. 

– På terrassen kan man fylla på med ny energi men även följa hur Göteborg växer fram, från första parkett. 

I huset finns också restaurang Postiljonen och en idrottshall med gym plus gott om parkeringsplatser inomhus och en gästparkering utomhus.

Ledigt just nu

Just nu finns flera möjligheter i Kruthuset 17, lokaler som är tillgängliga från Q1 2023. 

– Vi har exempelvis en ledig lokal på 658 kvm och en på 1 200 kvm, men vi har också möjlighet att erbjuda lokaler från 2 000 kvm upp till 8 000 kvm, berättar Ulf Birk.

Om Kruthuset

Kruthuset 17 ägs av Areim samt Blackstone och tillgångsförvaltas av Obligo Real Estate. Newsec Asset Management förvaltar huset, som är en av Göteborgs största fastigheter med 65 000 kvm uthyrningsbar yta.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.