Härryda på topplistan

9 oktober 2019

Härryda kommun klättrar till en tiondeplats när Svenskt Näringsliv rankar företagsklimatet i kommunerna. – Nu får vi ett kvitto på kommunens långsiktiga arbete för att bli Sveriges bästa näringslivskommun, säger Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

landvetter södra_Krook o tjäder.jpg
Visionsbild för arbetet med Landvetter södra. Illustration: Krook & Tjäder

Härryda kommun går från plats femton till en tiondeplats i Svenskt Näringslivs årliga sammanställning av statistik och enkätresultat om hur företag upplever service, kompetens och attityder bland landets 290 kommuner.

Det känns riktigt bra att vi klättrar, särskilt roligt är att nyföretagandet och antalet arbetsplatser ökar i kommunen.

– Det känns riktigt bra att vi klättrar, särskilt roligt är att nyföretagandet och antalet arbetsplatser ökar i kommunen. Ett bra klimat för näringslivet och goda relationer med företagen är väldigt viktigt. Ett starkt näringsliv är grundläggande för att vi ska ha ett hållbart välfärdssamhälle, säger Per Vorberg. 

Fredrik Olsson, näringslivschef, menar att rankingen är en bra temperaturmätare och ett resultat av att många inom kommunen nu jobbar aktivt med frågan på olika sätt.

– Vi jobbar brett med att utveckla förutsättningarna för näringslivet i kommunen, enligt den handlingsplan vi har. Där ingår allt från bygglovsfrågor och handläggning till bemötande och kommunikation.

– Mycket underlag för vårt fortsatta arbete fick vi när vi besökte 100 företag under årets 100 första arbetsdagar, säger Fredrik Olsson.

Läs mer om Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet i Härryda kommun här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.