Grafiskt och spännande

27 januari 2022

Nyheter signerade den framstående designerduon Böttcher-Kayser från Berlin, har kommit att bli en återkommande syn hos Johanson. Med rent formspråk och genomtänkta idéer skapar duon möbler med tydligt syfte. Möt PLATEAU, serien som finner sin plats vare sig det rör sig om stora generösa ytor eller compact living.

soffa.jpg
Bild: Johanson Design

PLATEAU är en produktfamilj bestående av soffor, fåtöljer och sittpuffar. Delarna kan fungera som solitärer eller kombineras i grupper och skapa en dynamisk helhet. Stilen är ren och enkel. Det oväsentliga är bortskalat och lämnar en form som skapar ett lugn i omgivningen.

- PLATEAU har en terrassliknande form. Tack vare den asymmetriska strukturen i varje möbel skapar designen ett spännande grafiskt uttryck. Lätt svävande, inbjudande och i all sin enkelhet− spektakulär, säger Böttcher-Kayser.


De stoppade delarna stödjer sig mot varandra genom en metallram och skapar olika nivåer. Man kan även välja PLATEU utan armstöd och ersätta detta med ett bord som kan användas till exempelvis kaffekoppen eller datorn. PLATEAU kan placeras i olika miljöer som väntrum, i utställningshallen som sittplats för flera eller i loungen.

PLATEAU tillverkas i Markaryd och stativet kan erhållas i en stor mängd kulörer och strukturer. Textilbeklädnaden kan genom Johansons kunniga tapetserare varieras i det oändliga.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.