Grönt ljus för kontor och handel

28 juni 2019

Projektet Barkarbystaden rullar vidare efter att detaljplanen för den fjärde etappen antagits. 35 000 kvm kontorslokaler, handel och service kan bli verklighet.

Barkarby - webb.jpg
Visionsbild: Tovatt 2018/19

Den fjärde etappen utgör den mest centrala delen i stadsbyggnadsprojektet på Barkarby gamla flygfält. Här ska ska en tunnelbanestation med två uppgångar byggas tillsammans med 2 200 bostäder, kontor, handel, restauranger, service, förskolor, parker och torg. 

- Nu har vi antagit detaljplanen där tunnelbanestationen Barkarbystaden kommer att ligga. Det är en central del och en mycket viktig detaljplan för utvecklingen av den nya staden som växer fram på Barkarby gamla flygfält. Här får tunnelbanestationen Barkarbystaden två uppgångar och runtomkring bygger vi en innehållsrik, attraktiv, modern och hållbar stadsmiljö med den medvetna människan i centrum, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla, i ett pressmeddelande.

I kvarteret kring tunnelbaneuppgångarna finns de bästa lägena för kommersiella lokaler. Beslutet om antagande av detaljplan för Barkarbystaden IV fattades av kommunfullmäktige i Järfälla 17 juni. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.