Googles kronjuvel?

26 september 2019

Google är kända för sina spektakulära kontor men det i Tel Aviv benämns ofta som kronjuvelen. Här huserar företaget på åtta våningar, på sammanlagt 8 000 kvm, i det prestigefyllda Electra Tower i centrala Tel Aviv, med utsikt över hela staden och havet.

Halva kontoret består av olika typer av kreativa miljöer som ger otaliga möjligheter för samarbete och kommunikation. Ett aktivitetsbaserat kontor helt enkelt, med tydliga gränser.  

Varje våning är designad för att visa Israels kulturella mångfald, både som land och nation, med sju teman som bas – Kultur & Arv, Vänner & familj, Glädje & Optimism, Energi & Vitalitet, Innovation & Gästfrihet, Dröm & Förnöjelse samt Humor & Glädje. 

Google vill inspirera till fruktsamma samarbeten mellan människorna som jobbar där och det finns stora ytor utan ett enda skrivbord i sikte. Här finns istället korridorer som påminner om småstadsgator, mötesrum med surfbrädor som tema och bredvid står ett gäng solstolar på ytor som ska ge känslan av att vara på stranden. Här finns också en inomhusöken, picnicytor och en fruktträdgård. Inredningen och ytorna ska inspirera de anställda att överträffa sig själva och Googlarna ska förhoppningsvis hitta många olika favoritplatser beroende på arbetsuppgift och humör. 

Givetvis finns här även tre restauranger som serverar både kosher och vanlig mat. 

Hållbarhet har spelat en stor roll och projektet var det första i sin kategori i Israel som fick märkningen LEED Platinum.

Kontoret är designat av Swiss Design TeamCamenzind Evolution, i samarbete med Israeli Design TeamsSetter ArchitectsandStudio Yaron Tal.  

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.