Genetor öppnar i Lund

6 oktober 2022

Allt började 2019 då Genetor slog upp dörrarna till sin första anläggning, Elverket, på Sundstorget 2 i Helsingborg. Sedan dess har man även öppnat på Helsingborg C och Malmö C och nästa år är det dags för invigning både i Lund och i Hyllie. I Lund flyttar Genetor in i ett över 100 år gammalt hus som varsamt håller på att omdanas. ”Det här kommer bli något utöver det vanliga”, menar Marie Willstrand på Genetor.

genetor.jpg
Bild: Marie Willstrand: Genetor. Illustrationer: Wihlborgs

Kvarteret Raffinaderiet är en del av Lunds historia med byggnader från 1888–1907, alla byggda för sockerraffinaderiet. Förr i tiden rymde området allt från själva raffinaderiprocessen till ångpannehus, smedja, tunnbinderi och bostäder för raffinaderiets högre chefer. Sedan sockerfabriken lades ner 1913 har fastigheten bland annat inrymt regemente, textilindustri, metallsvarveri, bokbinderi, verkstäder, kursverksamhet och kontor. Nu håller Wihlborgs på att skapa moderna och funktionella kontor i det drygt 100 år gamla huset. Hållbart återbruk och ombyggnation med omtanke ska bevara det gamla sockerraffinaderiets industriella och ursprungliga identitet. Och det är i det här huset Genetor ska flytta in med sitt omtyckta coworkingkoncept.

Charmigt och lummigt

–  Den här anläggningen kommer att bli något utöver det vanliga, tror Marie Willstrand, säljare och affärsutvecklare på Genetor. Vi kommer att hyra cirka 850 kvm fördelade på två hus fulla med charm och karaktär med den industriella känslan bevarad.

Det är kombinationen av just läget och det unika huset, tillsammans med vårt koncept, som gör att intresset är stort för våra ytor. 

Portalen blir en ny byggnad som dockas på det befintliga huset. Här kommer man hitta reception, kök, alla mötes- och konferensrum och Genetors coworkingyta. Sneddar man sedan över innergården kommer man till Verkstan där samtliga kontorsrum, fasta kontorsplatser och flexplatser finns. Och innergården kommer också ha en hel del att erbjuda. Inte bara cykelparkering som ju är ett måste i Lund.

–  Wihlborgs planerar att skapa en lummig innergård med både orangerier och terrasser.

Gården kommer ligga väl skyddad och blir lugn trots att huset bara ligger 300 meter från Centralstationen.

–  Läget i Lund är jättebra, konstaterar Marie Willstrand. Det är kombinationen av just läget och det unika huset, tillsammans med vårt koncept, som gör att intresset är stort för våra ytor. Vi har redan 5-6 rum uppbokade som vi hyrt ut bara på ritning, det säger en del.

Ett koncept som passar många

Från Lund når medlemmarna enkelt Genetors andra anläggningar med tåg. 10 minuter tar det till Genetor Malmö C och åker man 20 minuter norrut kan man torrskodd ta hissen upp till den största anläggningen på Helsingborg C. Ett stenkast därifrån hittar du Elverket.

–  Är du medlem hos oss ingår alla anläggningar. Dina taggar fungerar överallt och du behöver inte anmäla dig innan. Och mötes- eller konferensrum bokar du enkelt i vår app.


Genetors koncept passar för många företag, konstaterar Marie Willstrand.

–  Det är bekymmersfritt, flexibelt och smidigt. Här är man en del av något större som kan ge både nya kontakter, affärer och andra synergieffekter. Och den här lösningen är inte dyrare i slutändan, om man jämför äpplen med äpplen, alltså den totala kostnaden för att hyra ett traditionellt kontor. Dessutom är det viktigt för oss att vara både professionella och serviceminded men även personliga, något som uppskattas mycket.

Avtalen kan se olika ut, beroende på vilka behov som finns.

–  Kanske kombinerar man klippkort med eget kontorsrum? Med korta uppsägningstider och möjlighet att skala upp och skala ner verksamheten kan vi erbjuda en lösning för de allra flesta.

Inflyttning Q2 2023

Just nu är det fullt upp för Marie Willstrand och Genetor, förfrågningarna är många.

–  Vi märker tydligt att både mindre och större företag är nyfikna på coworkingkonceptet och kikar på alternativ för att kunna erbjuda sina anställda hubbar/arbetsplatser närmre sina hem. 

Förutom förfrågningar ska det ju planeras för invigningen i Lund. En invigning som emellertid blir lite senare än vad som var planerat från början.

–  Vi flyttar in under Q2 nästa år. Renoverar man ett över 100 år gammalt hus kommer det alltid överraskningar så inflyttningen har försenats lite. Men vi ser verkligen fram emot att öppna!

Förutom invigningen i Lund ska Genetor också planera för sin inflyttning i The Corner i Hyllie som kommer ske nästan samtidigt. Men det skriver vi mer om vid ett senare tillfälle. Håll utkik.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.