Gemensam coworkingsatsning i Gävle

15 oktober 2020

Mitt i centrala Gävle ligger Å-huset som förr i tiden var Trafikverkets huvudkontor. Nu gör Diös Fastigheter, tillsammans med DOSPACE en storsatsning på coworking som ska stå klart våren 2021.

I början av 2019 påbörjades omställningen av kontorsytorna för att möjliggöra att fler hyresgäster skulle kunna ta plats i huset och startskottet blev inflyttningen av teknikkonsultföretaget WSP. 

– Vi fortsätter nu utvecklingen tillsammans med DOSPACE där vi färdigställer en modern fastighet med all tänkbar service till alla bolag i huset. Fastigheten är nyligen miljöcertifierad enligt BREEM IN Use. Vi ser framför oss ett av Gävles mest moderna kontorshus där mötesplatsen med DOSPACE står i centrum som skapar ytterligare flöden in till fastigheten, säger Daniel Jansson Westblom, uthyrare på Diös Fastigheter. 

 Fler bolag ser över kontorets funktion

Totalt kommer ytan för coworking vara på 1 260 kvadratmeter och man kommer att ha såväl mindre som större rum som lämpar sig för allt från en person upp till tio. Som företag kan man teckna rummen som egna och det finns även möjlighet att nyttja de representativa och inspirerande öppna ytorna som många förknippar med just coworkingkontor. 

Service i medlemskapet

När allt är igång räknar man med att ha strax över 160 medlemmar som tillhör just Å-huset. I medlemskapet ingår allt som man kan tänkas behöva för en fungerande arbetsplats. Priset för en person startar på 2 200 kr/månad.

– Man får bland annat tillgång till ytorna 24/7, kaffe/te, wifi, utskrifter, bokning av mötesrum, städning, postservice, möblering och inte minst tillgång till vårt medlemsnätverk och våra event för att nämna några, säger Elin Bogren, Site Manager på DOSPACE i Gävle. 

Fördelarna med coworking är många och efterfrågan ökar då många företag ser ett behov av flexibilitet, inte minst under den rådande situation som vi alla upplevt under det här året. 

– Vi ser att efterfrågan ökar i takt med att fler bolag får upp ögonen för den flexibilitet och kvalitet i arbetsplatsupplevelsen som DOSPACE kan leverera. I och med Corona ser vi också att fler bolag ser över kontorets funktion och tänker om kring hur den fysiska arbetsplatsen bör fungera i framtiden, säger Daniel Jansson Westblom.  

– Genom att dela ytor med andra bolag sparar inte bara medlemsbolagen pengar, de minskar också sin klimatpåverkan genom en bättre yteffektivitet och smartare resursförbrukning. Att i vardagen möta andra organisationer och individer ger också möjlighet till inspiration och ett nätverk som utvecklar och driver affärer, säger Elin Bogren.

Nära till allt

Tack vare Å-husets centrala läge har man som hyresgäst här närhet till det mesta. När fastigheten är fullt utvecklat kommer man ha tillgång till konferensytor, lounge, reception, och omklädningsrum med dusch. 

– Å-huset ligger mitt i centrala Gävle så i området finns hela det utbud av restauranger och service som finns i centrum. Utanför entrén finns centrumhållplatsen för stadsbussarna, och 5 minuter gångväg utefter ån ligger centralstationen, säger Daniel Jansson Westblom.

Pernilla Gilbert

Kommunikatör

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.