Gammal hyresgäst väljer nytt

27 september 2019

Wihlborgs har tecknat avtal med den befintliga hyresgästen Galenica om 2 640 kvm i fastigheten som just nu byggs i Medeon Science Park i Malmö. Huset, med en totalyta på 4 000 kvm, är inflyttningsklart 1 oktober 2020.

Medeon.jpg
Bild: Wihlborgs

Utöver de nya ytorna har Galenica också tecknat avtal om att behålla större delen av de laboratorielokaler man idag hyr i den befintliga byggnaden. Totalt hyr Galenica därmed cirka 4 000 kvm kontor och laboratorielokaler samt 700 kvm förråd.

När vi nu bygger ut Medeon med en helt ny byggnad är det förstås extra roligt att det är ett företag som grundats här som nu blir först ut att flytta in i den nya byggnaden.

Galenica startade på Medeon 1999, med nuvarande vd Ronnie Wallin som en av grundarna, och har idag 70 anställda. Företaget arbetar med formulering, tillverkning och kvalitetskontroll av läkemedel och läkemedelsnära produkter. Man utvecklar också egna läkemedel.

- Galenica är ett bra exempel på hur ett företag kan växa och utvecklas med hjälp av den miljö som en forskningspark erbjuder. Här kan man börja med en idé och ta hjälp av nätverk, inkubatorfunktioner och andra former av stöd för att successivt utveckla företaget. När vi nu bygger ut Medeon med en helt ny byggnad är det förstås extra roligt att det är ett företag som grundats här som nu blir först ut att flytta in i den nya byggnaden, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

- Galenica växer och vi behöver nya och större kontorslokaler men även mer laborativ yta. Vi är i dagsläget utsprida i parken och ser fram emot att sitta tillsammans i en gemensam kontorsmiljö. Byggnaden som Wihlborgs bygger passar oss mycket bra storleksmässigt och vi är extra glada över att kunna stanna i Medeon Science Park och fortsätta vår tillväxtresa, säger Ronnie Wallin, vd för Galenica.

Medeon Science Park ligger på fastigheten Forskaren 1 i centrala Malmö och grundades 1985. Den nya byggnaden, som står klar hösten 2020, omfattar cirka 4 000 kvm och certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.