Gör entré på ny marknad

15 november 2022

Skandia Fastigheter förvärvar handelsplatsen Nova och ökar därmed sitt innehav med en anläggning som omfattar ett sjuttiotal butiker och restauranger. En av Skandia Fastigheters inledande aktiviteter efter tillträdet blir att starta ett arbete för att miljöcertifiera byggnaderna– ett grundläggande kriterium för de fastigheter som ingår i bolagets bestånd.

nova webben.jpg
Foton: Carl Ljungberg

För flertalet boende i regionen är Nova det självklara valet av mötesplats med starka varumärken som H&M, Clas Ohlsson, Stadium, Jysk och Bastard Burgers. Här finns 26 000 kvm service, butiker och restauranger på fem minuters cykelavstånd från Lunds centrum.

I Nova hittar vi egenskaper vi särskilt värdesätter även hos andra handelsplatser vi äger, förvaltar och utvecklar.


- I Nova hittar vi egenskaper vi särskilt värdesätter även hos andra handelsplatser vi äger, förvaltar och utvecklar, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter. Nova är en mötesplats nära stan för de som vill uppleva, shoppa, äta en god lunch, umgås med vänner och ta del av service som exempelvis ett frisörbesök eller att rita upp ett nytt kök.

- Det är prioriterat att så snart som möjligt få en egen centrumledning på plats, säger Bo. För oss är det viktigt att vara nära hyresgästerna, förstå deras behov och jobba tillsammans med dem för att utveckla handelsplatsen vidare. Initialt kommer detta ske under ledning av centrumchefen Niklas Blonér och hans framgångsrika förvaltningsteam i Väla, Helsingborg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.