Gårda Vesta snart fullt

17 november 2020

Rejlers Sverige har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Platzer Fastigheter. Avtalet innebär att Gårda Vesta, Göteborgs första WELL-certifierade byggnad, når en uthyrningsgrad om 94%. Rejlers avtal omfattar 1 550 kvm i 2,5 våningsplan.

gårda vesta.jpg
Bild: Platzer Fastigheter

- Vi ser fram emot att flytta in i en modern fastighet, i en öppen miljö som främjar lärande och kreativitet, säger Jan Bengtsson, ansvarig för Rejlers kontor i Göteborg.

Gårda Vesta uppförs just nu på Vestagatan i norra Gårda och omfattar 26 600 kvm fördelat på två torn om 25 respektive 14 våningar som sammanlänkas av en lägre byggnad. Första inflyttning sker i december 2020 och huset blir helt färdigställt under Q3 2021.

Vi välkomnar Rejlers till Gårda Vesta och gläds åt att vi närmar oss fullt uthyrt hus när projektet går in i sista året av färdigställande.

Gårda Vesta är första byggnaden i Göteborg som arbetsplatscertifieras enligt WELL Building Standard. Certifieringen utgår från människans välmående och ställer höga krav inom tio olika områden som bland annat trygghet & gemenskap, sinne, kost och rörelse. De gemensamma ytorna utformas för samverkan och restaurangen får en tydlig prägel på hälsosam kost. Ett annat exempel är att de båda trapphusen blir ett totalt 41 våningar högt konstgalleri, som både uppmuntrar till rörelse och ger sinnet stimulans.

- Vi välkomnar Rejlers till Gårda Vesta och gläds åt att vi närmar oss fullt uthyrt hus när projektet går in i sista året av färdigställande, säger Mikael Dotevall, affärsområdeschef kontor på Platzer. Det visar på en fortsatt god efterfrågan på genomtänkta kontor med tydliga mervärden för användaren.

Övriga hyresgäster i Gårda Vesta blir Skatteverket, Länsförsäkringar i Göteborg och Bohuslän, Wasa Kredit, Länsförsäkringar Mäklarservice AB och Aros Kapital. I nuläget återstår enbart tre vakanta lokaler.

CBRE var rådgivare i uthyrningen.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.