Franchise inom kontor

6 november 2019

Företaget IWG, världsledande inom flexibla arbetsytor, har redan haft stor framgång med sitt nya franchisekoncept i 18 länder. Nu satsar företaget vidare i Sverige och bygger ett nationellt nätverk med fokus på entreprenörer och småföretagare. Nu när högkonjunkturen är över, kan mobila kontor och flexibla arbetsytor vara en del av lösningen för företag som ser över sina kostnader.

Bild: IWG

Stockholm – IWG är en världsledande aktör inom flexibla arbetsytor med sin närvaro i 110 länder och 3 300 center i över 1 100 städer. I Sverige har företaget idag 22 centers och planerar att öka sin närvaro även i städer utanför Malmö, Göteborg och Stockholm för att kunna erbjuda entreprenörer och småföretagare möjligheten att ingå i ett globalt nätverk. IWGs franchisekoncept med varumärkena Regus och Spaces har redan haft stor framgång i 18 länder i Europa och övriga världen.

 – Vi ser att intresset för franchising ökar snabbt globalt och ser stor potential i Sverige. Att Sverige och Norden nu är det 19:e landet och marknaden vi går in i ser vi som en självklarhet, säger Lars Dissing, Nordisk Franchisedirektör, IWG.

 Vi tror att osäkrare ekonomiska tider kan leda till ännu större möjligheter som franchisetagare, där fler företag kommer leta efter mobila och flexibla arbetsytor. 

IWGs franchiseprogram med Regus och Spaces är en beprövad affärsmodell som erbjuder entreprenörer många fördelar. Bland annat får de stöttning från dag ett, tillgång till en etablerad kundbas som redan har en relation till produkten, hjälp med marknadsföring av erbjudandet samt hjälp med att förutse hur lång tid det tar innan verksamheten blir lönsam.

Ett attraktivare alternativ

Enligt siffror från Global Economic Policy Uncertainty Index (GEPU) är framtiden osäkrare än någonsin. Det leder till att företagare inte vågar binda sig till långa avtal och därmed ta stora ekonomiska risker. I osäkra tider är flexibla arbetskontor ett säkrare alternativ för företagare, då de inte behöver ta samma ekonomiska risker. År 2030 kommer så mycket som 30 % av större företags kontorsbehov att bestå av flexibla kontorslösningar.

 – Vi tror att osäkrare ekonomiska tider kan leda till ännu större möjligheter som franchisetagare, där fler företag kommer leta efter mobila och flexibla arbetsytor. Detta skapar i sin tur möjligheter för franchisetagare att fylla det här behovet oavsett om man redan är franchisetagare i en annan bransch, eller en lokal småföretagare som letar efter nya inkomstkällor, säger Lars Dissing, Nordisk Franchisedirektör, IWG.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.