Frösundavik fylls på

27 augusti 2019

Elektroniktillverkaren Toshiba Tec Nordic AB har tecknat ett avtal Med mengus om 700 kvm kontor.

Frösundavik 1.jpg
Foto: Mengus

Kontorsbyggnaden Frösundavik byggdes som SAS huvudkontor på 80-talet. Men sedan några år tillbaka tog Mengus över ägandet av huset och sedan dess har det skett kontinuerliga uthyrningar till flera internationella bolag. Det senaste att krita på ett hyreskontrakt är Toshiba som tar 700 kvm på plan åtta i huset. 

- Frösundavik passar både för mindre och riktigt stora företag med höga krav på sin arbetsmiljö. Att Toshiba och många andra på kort tid valt att flytta till Frösundavik ser jag som ännu ett kvitto på att vi erbjuder något unikt, säger Hansi Danroth, senior partner på Mengus och fortsätter:

- Här finns fullt utrustat gym med sporthall, restaurang, kafé/bistro, cateringmöjligheter, konferenscenter, cykelfaciliteter, gemensam husreception, bemannad lastkaj och en avkopplande ljusgård med lounge. 

Andra företag som har flyttat in det senaste året är exempelvis IT-företaget ServiceNow, livsstilsmagasinen Plaza Group och byggprojektledningsföretaget Constrera. På kort tid har 4 100 kvm hyrts ut i Frösundavik. I dagsläget återstår cirka 6 000 kvm vakans. 

En längre intervju med Mengus om just kontorshuset Frösundavik kommer att publiceras i början av september, både online och i magasinet. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.