Från lager till kontor

6 december 2022

Efter att tidigare ha huserat på olika adresser i Osby flyttar Lekolars huvudkontor nu in i en gammal lagerbyggnad som återbrukats och omvandlats till ett modernt kontor med sober färgsättning, smart inredning och med plats för alla medarbetare.

lekolar webb.jpg
Bilder: lekolar

– Ett av Lekolars kärnvärden är ’Tillsammans’. Och med tanke på att vi tidigare har suttit på två olika platser i Osby kan vi nu manifestera det även fysiskt, säger Lekolars VD David Persson.

För David känns det extra roligt att den nya arbetsplatsen är skapad med helt egna produkter och att den dessutom är inredd av Lekolars designers och inredningsarkitekter.

Eftersom vi uteslutande har använt egna produkter vet vi ju att allt är hållbart tillverkat med ett cirkulärt perspektiv. 

Alla medarbetare har sin egen skrivbordsplats i den öppna miljön och längs den ena långväggen finns 13 glasade rum i olika storlekar, för mindre möten eller koncentrerat samarbete. Det finns också mängder av avskilda rum-i-rummet vilket Lekolar ju är experter på från skolans värld.


– Jag tycker att vi har lyckats behålla det bästa från idén om öppna kontorsmiljöer. Samtidigt har vi kompletterat med ovanligt många alternativ för olika behov av avskildhet vilket ger en flexibel och generös arbetsplats, berättar Sigrid Strömgren som är möbeldesigner på Lekolar och har lett arbetet med inredningen i den interna arbetsgruppen.

Även Lekolars hållbarhetschef Pierre Lennartsson är glad över det nya kontoret och menar att miljövinsterna är många.

– Eftersom vi uteslutande har använt egna produkter vet vi ju att allt är hållbart tillverkat med ett cirkulärt perspektiv. Dessutom tar takets solcellsanläggning hand om uppvärmningen, för att inte tala om att vi har kunnat återanvända en uttjänt lokal i stället för att bygga nytt, säger Pierre nöjt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.