Fortfarande ledigt i Lokomotivet

21 maj 2018

L2 Fastigheter tecknar ett nytt avtal i Lokomotivet i Gamlestaden. Green Cargo tecknar för en lokal om 449 kvm och nu återstår 1 425 kvm att hyra ut. L2 Fastigheter ser även spännande utvecklingsmöjligheter för fastigheten i framtiden då Gamlestaden står inför en stark expansion.

Logistikföretaget Green Cargo har tecknat avtal om att hyra 440 kvadratmeter i Lokomotivet, den före detta lokverkstaden i Gamlestaden som nu byggs om och blir moderna och funktionella kontor som är klara för inflyttning till årsskiftet. Idag hyr företaget även personalutrymmen i den karaktäristiska kvartscirkelformade byggnaden. 

– Det känns väldigt bra att Green Cargo nu befäster sin närvaro på Lokomotivet och samlar all sin verksamhet i en och samma huskropp. Deras verksamhet representerar ju också områdets historiska värden vilket också är en viktig del nu när områdets karaktär förändras och nya företag flyttar hit, säger Karl Ljunggren, vd på L2 Fastigheter.

Sedan tidigare är det klart att Folkspel och IT-utvecklingsbolaget Bygglet flyttar in i Lokomotivet. Efter uthyrningen till Green Cargo återstår en kontorslokal i byggnaden om 1 425 kvadratmeter.

– Det har varit en fantastisk upplevelse att utveckla en nästan hundra år gammal fastighet som så många människor i Göteborg känner igen och har en relation till. Att skapa nya och toppmoderna kontor samtidigt som vi bevarar husets historiska karaktär med stål, tegel och betong har varit en väldigt rolig och stimulerande utmaning.

Med den starka expansion som just nu pågår i det här området ser vi naturligtvis spännande utvecklingsmöjligheter även för vår fastighet i framtiden.


Förutom husets karaktär är det framförallt det centrala läget som lockar intresserade företagare till Lokomotivet och till Gamlestaden.

– Hela området är verkligen en stadsdel i stark tillväxt och utveckling, där det tidigare industriområdet nu förändras och blir en modern blandstad med bostäder, kontor, handel och lokal service.  

Lars Östling är fastighetschef på Green Cargo och väldigt nöjd med att verksamheten nu växer och samlokaliseras i lokaler som ligger alldeles intill spårområdena och företagets kärnverksamhet.

L2 Fastigheters fastighet i Gamlestaden är totalt 6 600 kvadratmeter på 18 000 kvadratmeter markyta, varav stora områden ännu inte är bebyggda.

– Med den starka expansion som just nu pågår i det här området ser vi naturligtvis spännande utvecklingsmöjligheter även för vår fastighet i framtiden, menar Karl Ljunggren avslutningsvis.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.