Flyttar tidigare till Säve

1 mars 2022

Ledning och organisation för SEELs (Swedish Electric Transport Laboratory) etablerar sig i förtid på Gateway Säve där den största SEEL-anläggningen nu byggs. Här kommer näringslivet samarbeta med akademi och institut för att skynda på omställningen och göra Sverige ledande inom elektromobilitet. Anläggning som ska stå klar 2023.

säve.jpg
Bilder: Castellum

SEEL är ett test- och forskningscenter för utvecklingen av nästa generations hållbara lösningar för eldrivna fordon inom alla områden relevanta för elektrifierade transporter.

 – Möjligheten att redan nu flytta in i Castellums lokaler på plats på Säveområdet passar oss perfekt. Projektet och utvecklingsteamet har behov av att redan nu kunna samlas och ta snabba beslut för att på bästa sätt diva SEEL framåt, säger Henrik Svenningstorp, vd för SEEL.

– Att SEEL som blir en av få liknande anläggningar i Europa med motsvarande resurser, väljer att i förtid flytta sin organisation till Castellums Gateway Säve är ett kvitto på att området verkligen är platsen där framtidens elektrifierade och fossilfria fordon och farkoster blir verklighet, säger Mariette Hilmersson, region-vd, Castellum.


På Gateway Säve samlas många olika aktörer och kompetenser vilket skapar förutsättningar för ett effektivt kunskapsutbyte och nya fruktbara samarbeten som behövs för att öka takten i omställningsarbetet. Näringslivsklustret består av flera aktörer inom mobilitet, teknik och energi. Senaste företagsetableringen, Nilsson Energy som är en pionjär inom grön vätgasproduktion, är ett ytterligare exempel i raden.

SEEL ägs av RISE och Chalmers och delfinansieras genom Energimyndigheten.

Gateway Säve är Castellums utvecklingsområde kring Säve flygplats. På Gateway Säve utvecklas världsledande hållbar mobilitet och logistik.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.