Fler butiker till Kungsmässan

11 december 2018

I skrivande stund pågår utbyggnaden av Kungsmässan i Kungsbacka. Om exakt ett år, lagom till julhandeln 2019, invigs 8 900 nya kvm.

Bild: White

En utbyggnad av Kungsmässan i Kungsbacka pågår för fullt just nu. 8 900 kvm kommer att byggas till och ge ytterligare 25 olika verksamheter. Samtidigt tas ett helhetsgrepp för att integrera köpcentret med Kungsbackas nya stadsbild.

Kungsmässan är i dag en av Kungsbackas största arbetsplatser och ger jobb åt cirka 800 personer. Om ett år blir det 27 000 kvm stora köpcentrumet 8 900 kvm större och 25 nya verksamheter tar plats.


Det går bra för stadsnära gallerior och Kungsmässan är inget undantag.


- Det går bra för stadsnära gallerior och Kungsmässan är inget undantag. Utbyggnaden skapar en ännu bättre upplevelse för besökarna och vi räknar dessutom med cirka 300 nya arbetstillfällen, säger Jonas Håkansson, vd på Aranäs Fastigheter som äger Kungsmässan.

Kvarteret Kungsmässan

Den nya utbyggnaden beräknas stå färdig lagom till julhandeln 2019 och är första steget i Aranäs vision att skapa kvarteret Kungsmässan.

- Kungsmässan är en viktig del av det stadsbygge som pågår just nu och tanken är att skapa lite av en kvarterskänsla där butiker och verksamheter också har öppningar direkt ut mot gatan, säger Jonas Håkansson.

Kungsmässan invigdes 1973 och har idag cirka 90 butiker med en total omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor exklusive moms. Varuhuset har drygt 5 miljoner besökare per år, det vill säga cirka 15 000 personer varje dag.

Är du intresserad och vill ha mer information om framtida möjligheter i Kungsbacka? Lär mer här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.