"Finns oändligt med möjligheter"

29 oktober 2019

I Oxel ska konceptet ”Feel good working” implementeras vilket ska inspirera till en aktiv arbetsdag med nära till kringliggande park och grönska.

Bilder: Kungsleden

På 70-talet uppförde Luftfartsverket ett antal byggnader i ett område som Kungsleden i dag äger. Till antalet är de fem stycken huskroppar som omfattar hela 26 000 kvm med blandad verksamhet som skola, vårdcentral och kontor. Oxel utgör själva centralbyggnaden i området och Kungsleden bygger nu om huset till ett toppmodernt kontor. 

– Vi har tömt hela huset och i dag är det bara ett skal. Vi har plockat ner teglet på fasaden och kommer ersätta det med glas på framsidan. Inuti har vi bytt alla tekniska installationer, säger Jessica Sjögren, uthyrare på Kungsleden.

Stora möjligheter

Totalt består Oxel av 5 900 kvm fördelat på fyra plan. Två hyresgäster har redan tecknat avtal och kommer hyra in sig på sammanlagt 900 kvm. Lokalerna är flexibla och kan skräddarsys efter kundens önskemål. Alltifrån 234 kvm och uppåt. Första inflyttning beräknas till april 2020. 

– Jag skulle säga att ytorna passar för företag med tio anställda eller fler. Det finns alla möjligheter i världen att skapa sina egna lokaler. Vi har skissat på tre hyresgäster på varje plan. Utanför finns gott med parkeringar och vi tittar också på en smart lösning med möjlighet till laddning av bilar samt cykelpool, säger Jessica Sjögren.

Det nya kontorshuset lanseras med konceptet ”Feel good working”. Temat ligger i tiden då flertalet fastighetsbolag gärna marknadsför sina kontor genom att trycka på en aktiv livsstil, walk-and-talk-möten eller löprundor på lunchen.

Oxel sticker ut med sin geografiska placering, menar Jessica Sjögren vidare.

– Kontorshuset ligger nära Oxelbergsparken med fina promenadslingor och allt det gröna, samtidigt med smidigt gångavstånd till city. Vi vill att kreativitet, trivsel och rörelse ska genomsyra vardagen i Oxel. Men det handlar också hur vi som fastighetsägare väljer att förädla huset på ett hållbart sätt. En av åtgärderna är att vi planerar att installera solceller. 


Ska fortsätta växa i Norrköping

Det som också är ett potentiellt vinnande säljargument till hyresgästerna är en form av all inclusive-tanke då gemensamma sammanträdesrum, lounge, kaffebar och uteplats ingår i hyran. 

– Förhoppningen är att hyresgästerna på det här sättet kan rädda andra aktörer i huset och nätverka och samverka. Det är unikt att alla kommer kunna nyttja dessa ytor i Oxel, säger Jessica Sjögren. 

Kungsledens bestånd är relativt lite jämfört med andra svenska städer där de äger fastigheter. Men med Oxel kan det komma att förändras. Ambitionen är att fortsätta växa i Norrköping eftersom de ser att det finns en stor utvecklingspotential i staden.  

– Vi har fått en helt ny detaljplan och kommer att fortsätta utveckla våra fastigheter i det här området. Vi kan bygga på eller bygga nya huskroppar – det finns oändligt med möjligheter. Det här är bara början.