Feberskanning på kontoret

31 augusti 2021

Att feberskanna personalen på väg in till arbetet är ett effektivt sätt att öka tryggheten och skapa en säkrare arbetsplats. Både för de som inte kan arbeta på distans och för alla arbetsgivare som vill se mer av sin personal på kontoret. Först ut att testa Eyemunitys nya helt automatiska feberskanner är den välkända reklambyrån McCann där samverkan, kreativitet och nyskapande är avgörande för företagets verksamhet.

skanna.jpg
Bild: Eyemunity

Genom den svenska uppfinningens dubbla kameror och avancerade teknik kan en säkrare och tryggare arbetsmiljö skapas. Den bidrar också till lägre sjukfrånvaro och sänkta kostnader för både samhälle och företag.

En smittfri arbetsplats ör avgörande för att vi ska kunna fortsätta leverera effektiv kommunikation för våra kunder.

– Fysiska möten på kontoret ger en mer kreativ arbetsmiljö, så enkelt är det. De bästa idéerna och kampanjerna skapas när vi träffas och är tillsammans. Därför är en smittfri arbetsplats avgörande för att vi ska kunna fortsätta leverera effektiv kommunikation för våra kunder, säger Jacob Stjärne som är vd på McCann Stockholm.

Försiktighetsåtgärd mot deltaviruset

Eyemunity är ett kontaktlöst system som blixtsnabbt mäter om personen som står framför systemet har feber eller inte. Temperaturen mäts automatiskt i ögonvrån där tårkanalen ligger eftersom det ger mest pålitliga värden. Att mäta temperaturen på huden, som i dag är den vanligaste metoden, är inte säkert.

– Trots att många nu är vaccinerade så är det en bra försiktighetsåtgärd att göra en snabb feberkoll av alla som kommer in på kontoret. Speciellt nu när smittspridningen av deltaviruset ökar, säger Christoffer Sahlgren, försäljningschef för Eyemunity.

Enkelt och billigt

Eyemunity är ett enkelt sätt att öka tryggheten på arbetsplatser, skolor, fabriker, restauranger och andra offentliga miljöer. Det bidrar till en tryggare miljö för besökarna och till en säkrare arbetsplats för personalen.

– För alla företag som är beroende av att ha personal på arbetsplatsen är feberskanning ett enkelt och billigt sätt att göra en första koll på om man är sjuk eller inte. Dessutom kan många människor undvika att bli smittade av vanliga sjukdomar som vinterkräksjuka och säsongsinfluensa om febriga personer inte släpps in. Det ökar produktiviteten, minskar lidandet för individerna och spar pengar åt företagen och samhället genom lägre sjukersättning, säger Christoffer Sahlgren, försäljningschef för Eyemunity.

Sekundsnabb mätning

Systemet använder sig av två kameror, en vanlig visuell kamera och en infraröd termisk kamera. Informationen från den vanliga kameran analyseras för att fastställa ögonvråns position på den person som systemet mäter. Informationen från den infraröda kameran används sedan för att mäta temperaturen i den punkt som den vanliga kameran har identifierat. Bakom detta ligger en avancerad tekniklösning för att säkerställa tillförlitliga mätvärden.

En mätning tar bara några sekunder och kräver ingen särskild övervakning eller specialutbildad personal.

Inga fotografier sparas och ingen persondata förekommer och systemet uppfyller alla GDPR-regler. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.