Fabege hyr ut i Första parkett

7 januari 2020

Tieto och EVRY, som precis fått klartecken för sin sammanslagning av två av Nordens största IT-leverantörer, har beslutat att samla sina verksamheter i Stockholm i helt nya lokaler.

Första parkett - puff.jpg
Foto: Fabege

TietoEVRY har tecknat avtal om cirka 22 000 kvm i Fabeges pågående projekt Kvarter Poolen, som även inrymmer Solna Stads nya simhall. De får tillträde till sina nya lokaler under det första kvartalet 2022.

Den nya byggnaden, som ritats av Strategisk Arkitektur, har totalt cirka 28 000 kvm uthyrningsbar kontorsyta. TietoEVRY har tecknat avtal för 22 000 kvm och har även en option under byggtiden på ytterligare 6 000 kvm. 

- Vi är verkligen glada över att få välkomna TietoEVRY till Arenastaden. Här får de ett fantastiskt kontor i en byggnad med lockande arkitektur och i en stadsdel som verkligen erbjuder allt. Det kommer att ge mycket goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege. 

Byggnaden kommer i enlighet med Fabeges policy att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM- SE och avtalet är ett så kallat grönt hyresavtal där båda parter kommer överens om gemensamma ambitioner för minskad klimatbelastning.Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.