Första nya hyresgäst klar för K6

12 november 2019

Fastighetsbolaget är mitt uppe i en ordentlig renovering av kontorshuset på Kungsgatan 6 i Malmö. Nu är det klart att bolaget APSIS International AB flyttar in med cirka 130 personer på över 2 000 kvm.

Foto: Svenska Hus

Renoveringen av Kungsgatan 6 påbörjades i oktober 2019. Totalt finns 11 500 kvm i huset och redan nu är cirka 4 000 uthyrda. Några hyresgäster är kvar sedan tidigare och Svenska Hus har själva sitt regionkontor i huset. APSIS är den första externa hyresgästen som gör entré. 

–  Vi är troligt glada och stolta över att APSIS valt att flytta sitt huvudkontor till Kungsgatan 6 i Malmö. De är vår första nya hyresgäst och vi tror att de kommer bidra mycket till känslan i huset. APSIS är ett inspirerande bolag som är marknadsledande inom sitt område och deras internationella prägel och framåtanda är precis det vi önskar i vårt hus, säger Anna Hurtig, uthyrningsansvarig på Svenska Hus, i ett pressmeddelande. 

 K6 byggdes som en mycket traditionell kontorsfastighet 1991. En relativt sluten byggnad där exempelvis atriumgården endast fanns till för ett ökat ljusinsläpp. När nu K6 byggs tänker man helt tvärtom och mycket av det unika med huset står att finna just i bottenplan och atriumgården som ska bjuda in till nätverkande och möten. 

–  Det här huset motsvarar våra önskemål och sätt att arbeta. Det ligger centralt och är nära för såväl kunder som medarbetare. Dessutom kommer bottenvåningen att utformas som en öppen och gynnsam del för nätverkande och gemenskap. Vi kör utbildningar och seminarier varje vecka och vi vill ha en nära och personlig kontakt med våra kunder och behöver därför utrymme för att bjuda in dem, säger Pelle Rosell, CMO på APSIS, i ett pressmeddelande. 

K6 ska stå helt klart under 2021. 

Läs mer om K6 här.

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.