Första hyresgästen efter branden

26 oktober 2022

Hufvudstaden är mycket glada att kunna meddela att man återigen kan välkomna nya hyresgäster till Vildmannen 7 – huset som 2017 totalförstördes i en brand mitt på Biblioteksgatan i Bibliotekstan. Chanel Fragrance and Beauty boutique byter därmed adress i området och öppnar en ny butik i hörnet av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan.

vildmannen.jpg
Bilder: Hufvudstaden och Chanel Fragrance and Beauty boutique

I hjärtat av Stockholm, på ett av stadens mest älskade shoppingstråk, ligger den kulturhistoriska fastigheten Vildmannen 7. Det är i hörnet, där Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan möts, som den detaljrika byggnaden stått sedan 1895. Huset eldhärjades i november 2017 och stora delar av byggnaden förstördes. Men glädjande nog lyckades man rädda fasaden, en särskilt unik fasad bestående utav roslagssandsten med skulpturer i nationalromantisk Tudor-stil. De senaste åren har huset genomgått en totalrenovering, och nu är Vildmannen 7 äntligen redo att välkomna hyresgäster och besökare.

Chanel Fragrance and Beauty’s nya butik blir den första butikshyresgästen som välkomnas.


- Återuppbyggnaden av Vildmannen 7 är en viktig pusselbit i vår fortsatta utveckling av Bibliotekstan och därför känns det väldigt roligt att få välkomna Chanel som första butikshyresgäst till fastigheten. Lyxvarumärket kommer att erbjuda en unik kundupplevelse med förstklassiga produkter i en inspirerande miljö och därmed även stärka Biblioteksgatan som levande mötesplats och affärsgata mitt i Bibliotekstan, säger Emanuel Westin, chef affärsutveckling butik, Hufvudstaden.

Bibliotekstan är Stockholms självklara mötesplats med det bästa inom internationellt och svenskt mode tillsammans med restauranger och caféer samlat i en inspirerande miljö.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.