Första hyresgäst klar för Magasin 211

13 december 2019

Malmö stads, PEAB och Balders stadsutvecklingsprojekt Varvsstaden, välkomnar den första hyresgästen till kontoret Magasin 211.

Wingårdhs - puff.jpg
Foto: Wingårdhs Arkitekter och Petra Bindel

I december 2020 kommer Wingårdhs Arkitekter flytta sitt Malmökontor till 900 renocerade kvadratmeter i Magasin 211. Magasin 211 är en befintlig byggnad på Varvsstadens 180 000 kvm stora område som kommer att genomgå en omsorgsfull renovering för att få nytt liv som kontorshus.

- Magasin 211 byggdes 1917 och har en fantastisk ursprunglig arkitektur som vi bevarar och bygger vidare på. För att bli ett modernt kontorshus har vi nu tillsammans med Wingårdhs Arkitekter ritat och utvecklat det, utan att göra avkall på husets karakteristiska detaljer som vi varit mycket måna om att bevara, säger Hanne Birk, utvecklingschef i Varvsstaden, i ett pressmeddelande. 


Kontorshuset kommer bli en del av en blandad stadsdel där Malmöborna kan arbeta, bo och vara. Byggnaden ligger placerad vid en historisk park och intill kajpromenaden som löper genom Varvsstaden. 

- Att flytta till Varvsstaden känns helt rätt. Vi har vid flera tillfällen fått uppdraget att ge gamla befintliga lokaler nytt liv, därför känns det extra kul att ta sig an uppgiften i en lokal där vi själva kommer verka. Precis som när vi ritade Malmö Saluhall bygger vårt nya kontor på ett återbruk, säger Gert Wingårdh, i ett pressmeddelande. 

Yousef Boussir

Redaktör/reporter

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.