Fördelar med coworking

28 juni 2022

I takt med att coronapandemins negativa konsekvenser eskalerade började fler bolag se sig om efter nya hem. Streamingtjänsten Znipe Esports var ett av alla företag som fick tänka i nya banor. Valet föll på coworking i 7A Posthuset i Stockholm. Och fördelarna är många.

7A webben.jpg
Loungeyta hos 7A Posthuset.

Coronapandemin satte världsekonomin i gungning. Aktiemarknader rasade, verksamheter stängde ned och människor blev av med sina jobb. Det var tuffa tider för många. Men trenden har vänt och idag ser prognoserna bättre ut.

Med nedstängningar, restriktioner och hemmajobb fick många företag omvärdera sin kontorslösning. Fler förstod hur snabbt läget kan förändras, och att det i sin tur kräver snabba åtgärder. Om man då sitter fast i långa avtal hos traditionella fastighetsvärdar kan man få problem.

Vi är ett ganska litet bolag så det är skönt att slippa sådant som inköp av möbler, fixa så kaffemaskinen funkar, alla sådana småsaker som bara flyter på här.

För i takt med att coronapandemins negativa konsekvenser eskalerade började fler bolag se sig om efter nya hem. Streamingtjänsten Znipe Esports var ett av alla företag som fick tänka i nya banor. Znipe beskriver sig själva som ett Netflix eller Spotify fast för e-sport.

– Vi drabbades ganska hårt utav pandemin, och då kostar det ju enormt mycket att ha eget kontor, säger Ole Jansson, Head of operations på Znipe.

Han nämner flera fördelar med att sitta som kontorshyresgäst på 7A Posthuset, som är en av 7A’s fyra exklusiva coworkinganläggningar mitt i Stockholm city.


– Vi är ett ganska litet bolag så det är skönt att slippa sådant som inköp av möbler, fixa så kaffemaskinen funkar, alla sådana småsaker som bara flyter på här, förklarar Ole Jansson.

7A’s fullservice innebär nämligen att allt som man behöver ordna med på egen hand hos en traditionell hyresvärd ingår i avtalet. Bekvämligheter som bemannad reception, café, gemensamma lounger, sköna soffgrupper, kaffe, kostnadsfria och bokningsbara mötesrum och fullt utrustade kök. Men även nödvändigheter som sophantering, larm och försäkringar. Läs mer här om 7A’s fullservice.

– Flexibiliteten och att slippa den typen av kostnader passar oss väldigt bra, så vi är nöjda, menar Ole Jansson.

Ser man till hela marknaden för coworking och moderna kontorshotell spår experterna en ljus framtid. Bo Fuglsang, vice vd på 7A, analyserar läget så här.

– Många har lyssnat och förstått fördelarna med flexibla ytor när man vill växa, men inte varit lika lyhörda när det gäller att dra ner. Det har inte funnits i deras tankevärld. Med det som världen fått uppleva, vetskapen att det kan gå snabbt åt bägge håll, har gjort det uppenbart för alla att flexibel förhyrning är enklare, säger han.

Och fortsätter:

– Vår affärsidé är att erbjuda all tänkbar service på plats, vi löser alla frågor och problem för våra hyresgäster. Jämfört med ett vanligt femårskontrakt är det enorm skillnad.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.