För hälsosam inomhusmiljö

9 december 2021

De båda branschledarna Ecophon Group och Lindab Group inleder ett partnerskap för nya inomhusmiljösystem som kombinerar en god akustisk miljö med hälsosam inomhusluft.

Ecophon Group och Lindab Group, globala ledare inom sina respektive fält, går samman för att lansera nya taksystem för akustisk-termisk komfort. Partnerskapet lägger grunden för hybrida helhetslösningar som effektivt bekämpar två hinder för en hälsosam inomhusmiljö: dålig akustik och oreglerade rumstemperaturer.

Vi delar en gemensam vision, att skapa bättre och mer hälsosamma inomhusmiljöer för alla.

Taksystem med Ecophons akustikpaneler kombineras med Lindabs värme- och kylpaneler, vilket skapar stilrena, designervänliga tak som reglerar inomhusklimatet samtidigt som ljudmiljön förbättras. Systemen är optimala för projekt med höga krav på en god inomhusmiljö.


– Vi är väldigt glada över att kroka arm med Lindab. Vi delar en gemensam vision, att skapa bättre och mer hälsosamma inomhusmiljöer för alla, och vi kompletterar varandra som ledande tekniska experter inom våra respektive områden. Med det nya partnerskapet kommer vi att kunna utveckla och marknadsföra helhetslösningar for en god inomhusmiljö, säger Francois Michel, vd Saint-Gobain Global Architectural Specialties och koncernchef Ecophon Group.

– Ecophon och Lindab är ett naturligt samarbete. Alldeles för många byggnader har antingen en dålig ljudmiljö eller bristfällig kvalitet på inomhusluften, med oreglerade rumstemperaturer. Ofta både och. Med det här nya partnerskapet kan arkitekter och designers effektivisera byggprocesser genom att få tillgång till högkvalitativa taksystem som löser båda problemen, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef Lindab Group.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.