Ett tillskott till Umeå

10 oktober 2023

Kappa Bars första etableringen skedde i Göteborg 2016 och idag finns man på nio platser i Sverige. Etablering i Umeå blir deras tionde och den första i norra Sverige.

kappa webb.jpg
Bild: Kappa Bar

Klas L Bergqvist, delägare och grundare av Kappa Bar, ser fram emot öppningen i Umeå, så här säger han:


– Intresset för esport och gaming växer så det knakar och Kappa Bar skapar en fysisk mötesplats där människor kan kombinera gaming med god mat och dryck. Vår vision är att Kappa Bars alla gäster, oavsett ålder, kön eller intresse ska få en unik och trevlig upplevelse genom att besöka oss. Vi har skapat ett koncept som ligger helt rätt i tiden.


Tillskottet blir något helt nytt för Umeåborna och vi tror att lokalen kommer passa perfekt för Kappa Bars koncept.

Stärker stadskärnans utbud

Att Umeå centrum ska ha en attraktiv stadskärna, som lever fler av dygnets timmar arbetar Balticgruppen för. Det sker framför allt genom att tillföra en blandning av bostäder, kontor, handel, restauranger och mycket mer. Tillskottet av Kappa Bar stärker centrumkärnans utbud ytterligare.


Sara Bergh, affärsansvarig uthyrare Balticgruppen, säger så här om Kappa Bars etablering:


– Det händer mycket i centrum och vi för dialog med flera aktörer som har ögonen på Umeå. Det är därför glädjande när det väl blir till verklighet. För ett par veckor sedan blev det klart att skobutiken Scorett återvänder till centrum och nu etablerar sig Kappa Bar här. Det känns riktigt kul att Kappa Bar väljer Umeå – och centrum. Tillskottet blir något helt nytt för Umeåborna och vi tror att lokalen kommer passa perfekt för Kappa Bars koncept.


Kappa Bar öppnar i kvarteret Utopia

Öppningen är planerad till våren 2024 och kedjan slår upp dörrarna på Vasagatan 11, där restaurang Vezzo tidigare var hyresgäst. Bakom satsningen står entreprenörerna Mikael Östman och Pär Björn, som blir franchisetagare till Kappa Bar i Umeå. De har även med sig esportproffset Faruk ”Pita” Pita i satsningen.


– Äntligen får vi möjligheten att öppna ett Kappa Bar i Norrland och det gör vi i en fantastik lokal. Som mångårig hobbygamer och Kappa-besökare så är det något jag har saknat i den vackraste delen av landet. Det ska bli fantastiskt spännande att tillsammans med övriga teamet erbjuda alla

besökare i Umeå ett riktigt modernt restaurangkoncept med mat, dryck och gaming.



Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.