Ett stycke industrihistoria

2 oktober 2018

Sedan Volvo omlokaliserat sig till Lundby står bolagets spektakulära huvudkontor i Torslanda redo att ta emot en ny hyresgäst. Både interiören och exteriören präglas av hög kvalité vilket resulterat i att fastigheten genom åren fått mottaga flera arkitekturpriser. Det här är en riktig juvel, menar Ulf Lindén, Marknadsområdeschef på Platzer.

Torslanda kan klassificeras som själva motorn i Göteborgs industriella framfart. Här har Volvos framgångar banat väg för ett koncentrerat industriellt nav för sina och många underleverantörers verksamheter. Det klassiska före detta huvudkontoret ligger uppe på ett berg, med utsikt ända ut till Vinga när vädret tillåter. Efter Volvos omlokalisering till Lundby står nu denna spektakulära byggnad redo att ta emot nya hyresgäster och verksamheter. 

Fastighetens historik som representationshus gör att både interiören och exteriören präglas av hög kvalité vilket resulterat i att fastigheten genom åren fått mottaga flera arkitekturpriser. Byggnaden, om sammanlagt 10 813 kvm, är fördelad på tre plan varav ett är i souterräng högt upp på berget. På ett av planen samsas direktionskontoret, kongresshallen och en reception. Utöver detta finns tre kontorsplan med både cellkontor och öppna landskap. Från alla kontorsrum är det vacker utsikt över fabrikerna, naturområdet eller havet.

Platzer arbetar nu med att utveckla fastigheten och ta den in i en ny fas.

- Det här är ett helt unikt hus, en riktig juvel i området, beskriver Ulf Lindén, Marknadsområdeschef på Platzer. Just nu jobbar vi med många olika spår. Vi kan givetvis tänka oss ett annat huvudkontor som hyresgäst, ett företag med koppling till området. Men vi har också diskuterat både hotell, skola och sjukhus. 

Läs mer och anmäl ditt intresse här


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.