Ett nytt kontor som resurs

13 september 2023

Tomra Collection är världsledande inom automatiserad returhantering med över 100 000 installationer på över 60 marknader. Tomra samlar årligen in mer än 42 miljarder dryckesförpackningar, detta bidrar till en co2- besparing på 3 360 000 ton. När Tomra skulle flytta sitt kontor för den svenska verksamheten till det nybyggda huset vid Stäket i Järfälla tog de hjälp av inredarna på Office Management.

Tomra fick hjälp av Office Managements inredare Anna-Sara Hägglund som redan under byggfasen valde väggfärger och ytskikt invändigt.


- Jag hämtar alltid inspiration hos kunden och i Tomras fall var transformation ett ledord och kärnan i allt de gör. De omvandlar idéer och teknik för att skapa intelligenta och banbrytande verktyg. Tack vare att jag målade väggarna i gradienter som börjar med mörka terrakottafärger och slutar i ljusa vaniljtoner skapar jag känslan av transformation. Det ska kännas som en resa att gå igenom kontoret.


Jag hämtar alltid inspiration hos kunden och i Tomras fall var transformation ett ledord och kärnan i allt de gör. 

I och med flytten bytte personalen till viss del arbetssätt från enskilda kontor till ett stort öppet landskap. Det ställde högre krav på utformningen av kontoret och påverkade inredningsförslaget där två aspekter varit extra viktiga; att skapa en hållbar arbetsmiljö samt skapa tydlighet i vad som förväntas av individen/personalen på särskilda ytor.


- Med hjälp av färger, textilier och inredning kan man påverka sättet ett rum används. Hos Tomra har vi tagit fram olika zoner på kontoret där varje zon bjuder in till ett visst beteende. I de mer stillsamma arbetsytorna har vi använt oss av blåa och gröna kulörer för att skapa en känsla av lugn och trygghet. I mötesrummen där vi önskar mer aktivitet och interaktion har vi använt oss av varmare kulörer som går mer åt gult och terrakotta.


Slutligen betonar Anna-Sara vikten av att inventera och granska alla resurser noga innan en företagsflytt. Det finns ofta fler saker du kan flytta med än du tror i början. Ett bord som du tänkt slänga kan fortfarande ha hela benpar. Köp en ny skiva och spara både pengar och miljön!

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.