Ett fåtal lokaler kvar

1 april 2021

Under hösten lanserade Skandia Fastigheter moderniseringen av den före detta industribyggnaden Hall 7 i Västra hamnen. Intresset var stort från start och på kort tid har fem nya hyresavtal omfattande 4 100 kvadratmeter tecknats. De senaste är Acconeer och Rosti Group.

Bild: Skandia Fastigheter

Acconeer väljer att flytta sitt kontor från Lund till Västra Hamnen i Malmö. Bolaget, som idag har 40-talet medarbetare, växer och planerar för fortsatt ökning av personalstyrkan när de gjort sig hemmastadda i Hall 7. 

-Som ett växande bolag ville vi erbjuda våra anställda en modern arbetsplats i stimulerande omgivningar, som samtidigt är attraktiva och tilltalande för kunder att besöka. Hall 7 matchade vår kravlista på ett bra sätt, berättar Lars Lindell, VD på Acconeer.

Uthyrningstakten har varit väldigt hög och vi har nu bara ett par lokaler kvar, däribland en lokal med sex meter i takhöjd som har en riktig wow-faktor.

Rosti Group väljer att flytta från centrala Malmö till Västra Hamnen. Bolaget har idag sitt huvudkontor på Gustav Adolfs Torg.

Coworkingaktör sökes

I och med de fem uthyrningarna har 4 100 kvadratmeter tecknats i Hall 7 på mycket kort tid, och nu återstår endast ett fåtal lokaler.

-Vi har verkligen träffat rätt med vårt koncept i Hall 7. Uthyrningstakten har varit väldigt hög och vi har nu bara ett par lokaler kvar, däribland en lokal med sex meter i takhöjd som har en riktig wow-faktor. För denna lokal söker vi i första hand efter en coworkingaktör som kan agera samarbetsparter för husets gemensamma ytor och aktiviteter, men även ta hand om den stora efterfrågan vi ser hos mindre företag och startups, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, Skandia Fastigheters marknadsområdeschef i Malmö.

Om Hall 7

Kontorshuset Hall 7, som ligger vid Masttorget i Västra hamnen, var från början en industribyggnad där man vände plåtar till fartyg. Byggnaden är certifierat enligt Miljöbyggnad och en del av Sveriges första hållbarhetscertifierade stadsmiljö. I kvarteren runt Hall / finns service, restauranger, butiker, bostäder och arbetsplatser. I fastigheten sitter idag bland annat IBM, If Skadeförsäkring, Telenor och Niras. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.