Etablering stärker city

1 maj 2023

I juni öppnar den välkända restaurangkedjan Brunchoteket på Rådhustorget i Helsingborg city.

brunchoteket webb.jpg
Bild: Brunchoteket

2019 bestämde sig Pinar Demirtas för att satsa helhjärtat på konceptet, som tidigare endast funnits på dagtid på en vanlig kvarterskrog i Göteborg. Sedan dess har Brunchoteket blivit en kedja som etablerat ytterligare en enhet i Göteborg och återfinns sedan förra hösten även i Malmö. Nu står det klart att nästa etablering blir i Helsingborg, där kedjan slår upp sina dörrar på Rådhustorget i juni 2023.

- Jag har alltid velat starta en kedja och vi har haft många besökare från Skåne på Brunchoteket. Efter etableringen i Malmö kändes sundets pärla Helsingborg som ett naturligt och självklart val. Vi har länge letat efter en passande lokal i Helsingborg och den på Rådhustorget tickade alla boxar, det är ett drömläge! Det är centralt, bra storlek på lokalen och fantastiskt solläge, fortsätter Pinar Demirtas.

Fastighetsägaren som står bakom den nya lokalen på Rådhustorget är Castellum. Fastighetsförvaltare Åse Lundgren är väldigt nöjd med etableringen av ett spännande restaurangkoncept som Brunchoteket.

- Utvecklingen av Rådhustorget som café- och restaurangtorg fortsätter och vi är övertygade om att denna etablering kommer att komplettera torget och övriga city på ett mycket bra sätt, säger Åse Lundgren.

Även HBG Citys etableringsansvarig, Martin Klinteberg, ser positivt på etableringen och dess strategiska placering.

– Castellum har varit väldigt måna om att hitta en hyresgäst som kompletterar det redan starka fästet kring Rådhustorget. Med etableringen av Brunchoteket får vi inte bara en långsiktig hyresgäst med ett spännande koncept, utan även en aktör som har ambitionen att ha öppet alla dagar i veckan, säger Martin Klinteberg.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.