Etablera i Brunnshög?

11 januari 2018

Brunnshög är stadsdelen i Lund som kommer att erbjuda såväl bostäder, service och arbetsplatser. Inom kort kommer Brunnshög i nordöstra Lund att vara en levande och växande stadsdel där tusentals människor kommer bo och arbeta. Är du också nyfiken på att etablera dig här?

Europa har valt att placera en av världens främsta forskningsanläggningar, ESS, i Lund och Sverige har valt att placera världens staraste elektronmikroskop, MAX IV, strax intill. Den sammanlagda investeringen motsvarar summan för en Öresundsbro.

I anslutning till dessa anläggningar planeras Lund Brunnshög, en stadsdel som rymmer både bostäder, service och arbetsplatser.

Första spadtaget togs i höstas

Första etappen är bostadsbyggandet i södra Brunnshög där detaljplanearbetet påbörjades 2010, och där bygget startade i höstas då första spadtaget togs.

- I första etappen byggs ca 700 bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter, äganderätter och studentbostäder, parkeringshus, förskola och hotell, berättar Petra Öhlin Lindeheim, Brunnshögsprojektet Lunds kommun.

Goda kommunikationer

Därefter fortsätter utbyggnaden med bostäder, verksamhetslokaler och ca 42 000 kvm kontor.

I södra Brunnshög finns två hållplatser för den nya spårväg som byggs och som kommer att tas i drift om ca två år. Från Lund C till Brunnshög tar det ca 7 minuter med spårvägen.

- Intill södra Brunnshög ligger flera större telekom- och IT-företag/kluster som t ex Mobile Heights, Sony, Bricks och Axis samt Medicon Village och Ideon, berättar Petra Öhlin Lindeheim.

Södra Brunnshög beräknas vara färdigställt ca 2023 men redan nu kan man anmäla sitt intresse för etablering. Planerar du att öppna butik? Vill du flytta din frisersalong? Öppna ett café? Eller hitta nya lokaler till företagets kontor? Hör av dig till Brunnshögsprojektet så förmedlar de kontakt med dem som bygger lokaler. Vill veta mer om projektet finns mer information på Lunds kommuns hemsida.

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.