En unik coworkingarena

24 november 2020

Den nya coworkingarenan United Spaces Torsgatan öppnar den 11 januari 2021 i ‘Öskaret 1’, en imponerande, anrik byggnad som ritades och uppfördes av arkitekten Ferdinand Boberg 1906.

En coworkingarena är en mötesplats där företag och frilansare delar på gemensamma ytor som reception, lounge och där möjlighet finns till privata kontor.

United Spaces Torsgatan kommer inte bara att vara en kreativ plats att arbeta på. Här får medlemmar tillgång till United Spaces högsta servicenivå dygnet runt och flera attraktiva mervärden som pod-, foto- och yogastudio, cocktailbar samt utomhusgym. I fastigheten öppnar dessutom en ny spännande krog och den första padelbanan i Stockholms innerstad. Dessa kommer att vara öppna även för externa besökare.

Vi är glada över att kunna öppna en unik coworkingarena, med över 4 000 kvadratmeter i en av Stockholms största 1900-talsbyggnader.

- Vi är glada över att kunna öppna en unik coworkingarena, med över 4 000 kvadratmeter i en av Stockholms största 1900-talsbyggnader. Byggnaden och miljön kommer att vara den perfekta platsen för företag och människor att under samma tak skapa samarbeten över branschgränserna. Vi hoppas att den kreativa miljön kommer inspirera till nya idéer som får företag och människor att växa, säger Yvonne Sörensen Björud, VD United Spaces.

United Spaces interiör är den perfekta blandningen av historisk arkitektur, samtida design och konst. Interiören är skapad av arkitekt- och designbyrån Specific Generic, som bland annat har ritat Acnes huvudkontor i Stockholm. United Spaces har även anlitat Jun-Hi Wennergren Nordling som in-house art curator.

- Vi har renoverat byggnaden i flera år och lagt vår själ i att göra detta till inte bara en inspirerande och intressant arbetsplats utan också en given destination för alla stockholmare. Vi hoppas också bidra till att återuppliva en lite bortglömd del av staden, säger Martin Bjöörn, regions-vd Castellum.

Öskaret 1 var ursprungligen en administrationsbyggnad för Stockholms gasverk, som senare blev huvudkontor för Stockholm Vatten. Castellum köpte fastigheten 2017.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.