En unik arbetsplats

26 oktober 2021

Hyundai Sverige presenterar “Today’s Office powered by IONIQ 5” - ett projekt som ska främja kreativitet genom att kombinera hållbar mobilitet med svensk natur och en unik arbetsplats.

Behovet av att kunna välja arbetsplats baserat på sinnesstämning har växt sig större under de senaste åren. Att jobba hemifrån är alltmer accepterat och företag ställer redan om sin kontorsplanering för att vara anpassade efter framtidens sätt att arbeta. Hyundais nya elbil IONIQ 5 kan tack vare funktionen Vehicle-to-Load (V2L) förvandlas till en stor powerbank och driva andra elektriska apparater. En funktion som öppnar upp för möjligheten att vara uppkopplad på platser som annars är helt strömlösa. Exempelvis möjligheten att arbeta från en stuga mitt i naturen och ändå ha tillgång till värme och samma elektriska bekvämligheter som på kontoret inne i stan. 

en unik kontorsplats

Tillsammans med arkitekterna från finska Studio Puisto har Hyundai skapat en helt unik kontorsplats i form av en designerstuga på 9 kvadratmeter. Stugan är en version av Studio Puistos hyllade Space of Mind Cabin som produceras hållbart av Protos Demos, med en modulär inredning utvecklad i samarbete med möbelmärket Made by Choice. Today’s Office är så pass lätt att den fullt monterad kan lyftas på plats med helikopter eller kranbil. På så sätt har den minimal åverkan på omgivande natur och kan placeras nästan varsomhelst. Stugan är tillverkad helt i ekologiskt trä, CNC-fräst för exakt passform och med utvändig lärkpanel som täcker både tak och väggar.

Driver stugan i flera dygn

IONIQ 5 erbjuder inte bara en utsläppsfri resa till kontoret. Invändigt har Hyundais designers skapat en unik vardagsrumskänsla baserad på återvunna och miljövänliga materialval. Inkopplad till huset ger IONIQ 5 gästerna tillgång till wi-fi, ljudsystem, TV, kylskåp, luftvärmepump, vattenkokare, espressomaskin samt till och med toalett.

Med en maximal effekt på upp till 3,6 kW kan bilen driva stugan i flera dygn. Något som öppnar upp för ännu fler användningsområden. Utrustad med det stora batteriet på 72,6 kWh har IONIQ 5 en räckvidd på upp till 48 mil. I kombination med modellens ultrasnabba laddningsteknik (10 mil på 5 min laddning) ger det en bekymmersfri färd vid både pendling och på långa resor.

inbjudna kreatörer

Today’s Office är placerad utanför Stockholm och kommer under hösten nyttjas av inbjudna kreatörer samt entreprenörer inom hållbarhet som söker inspiration eller miljöombyte. 

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.