En perfekt matchning

30 mars 2021

Stjärnkrögaren Björn Frantzén letade länge efter rätt lokal för sin idé, ett brasserie av internationellt snitt. Hösten 2018 inleddes arbetet med Brasserie Astoria, som fått sitt namn efter den biograf som tidigare huserade i Humlegårdens fastighet vid Nybrogatan på Östermalm. Nu står restaurangen klar och Stockholm har därmed fått en ny destination.

I ett av Stockholms bästa lägen återfinns Humlegårdens stora satsning där en ny kontorsfastighet, Nybrogatan 17, uppförts strax intill det restaurerade Astoriahuset, med anor från 1870-talet. Den 15 mars 2021 slår Brasserie Astoria upp sina portar, en restaurang i regi av Frantzén Group med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen.

Hela vår satsning på Nybrogatan präglas av våra högt ställda ambitioner och Brasserie Astoria är en perfekt matchning.

– Vi är mycket glada över etableringen av Brasserie Astoria. Restaurangen är en central del i upplevelsen av platsen och det som Frantzén Group nu presenterar liknar inget annat i Stockholm. Hela vår satsning på Nybrogatan präglas av våra högt ställda ambitioner och Brasserie Astoria är en perfekt matchning. Samarbetet med alla som varit involverade har varit mycket bra och vi är stolta över slutresultatet, säger Viktor Sandberg, Projektutvecklingschef på Humlegården.

Internationellt brasserie

Brasserie Astoria ska bli en välkomnande krog med internationell känsla. Restaurangen sträcker sig över 1 200 kvm, uppdelat på bar, matsal, chambre séparée och en vinbar ut mot gatan. Gästerna kan se fram emot en generös à la carte-meny, Plat du Jour samt helgbrunch. I arbetet med restaurangen har Frantzén Group hämtat mycket inspiration från eran då Astoriabiografen öppnade. Humlegården har bland annat restaurerat den välkända baldakinen längsmed Nybrogatan liksom det som tidigare var biografens foajé, som nu fungerar som entré för restaurangens gäster.

Sammanhanget centralt

På Nybrogatan och i de omgivande kvarteren finns flera av Stockholms mest intressanta platser, butiker och restauranger. För Frantzén Group är läget och sammanhanget en viktig del.

– Det håller på att växa fram något väldigt härligt här, med nyinvigda Östermalmshallen, hotellet Villa Dagmar och restaurangen Schmaltz. Det är ett nytt krogstråk i Stockholm och ligger ultracentralt, säger Björn Frantzén, krögare.

”Vi har nått den nivå vi hoppades på”

Humlegården har strävat efter en hög kvalitet i alla delar av upplevelse av platsen. Resultatet är kontor med de allra bästa förutsättningarna och omsorgsfullt restaurerade bostäder. Nu tillförs även en restaurangupplevelse i världsklass. Brasserie Astorias lokaler har skräddarsytts för verksamheten.

– Vi kom in tidigt i projektet, och har fått restaurangen precis som vi ville ha den. Humlegården är grymma, ett sådant här projekt funkar inte om man inte har med sig fastighetsägaren. De förstår att man måste satsa, att skapa något av kvalitet tar tid och kostar pengar. Vi har nått den nivå vi hoppades på, säger Björn Frantzén.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.