En logistisk fullträff i Mölnlycke

5 december 2017

Nu kan du etablera dig i etapp 3 av Mölnlycke logistikpark. Här kan Next Step Group bygga på sammanlagt 26 000 kvm, nära både centrum och Landvetter Flygplats. smidiga av- och påfarter till riksväg 40 gör det här till en logistisk fullträff, optimalt för gods som kräver omlastning eller verksamhet som kräver snabba förflyttningar.

lager-i-goteborg-basta-laget-for-kostnadseffektiv-logistik-i-9-pa-interior-och-exterior-dekoration-med-molnlycke-jpg-och-1920x970.jpg
Mölnlycke Logistikpark

Etapp 1 och 2 av Mölnlycke Logistikpark är fullt uthyrda och ägs i dag av Corem. Hyresgäster i området är bland annat GB Glace, Apoteket, FedEx och Pilkington. Och de verkar mer än nöjda. 

– Logistiskt sett är det fantastiskt bra, säger David Ackeby, Nordic supply chain and operation manager på Pilkington, som hyr 8 501 kvm. När man distribuerar i Göteborgsregionen är det en fördel att ha möjlighet att styra mot infarterna norr, söder och centrum beroende på trafiksituation. Vi ser även en markant tidsfördel med närheten till Borås. Det är också gott om vändplatser utanför lokalerna, vilket är viktigt för oss, säger David Ackeby och tillägger att också kontorsdelarna är riktigt fina.

Kostnadseffektivt

Totalt har etapp 1 och 2 inneburit cirka 300 nya arbetstillfällen och ytterligare 100 beräknas tillkomma med etapp 3. Med Next Step Groups flexibla lösningar kan man dessutom lita på att få lokaler som är helt anpassade efter verksamheten. Och tack vare fastighetens höga standard blir den kostnadseffektiv och attraktiv under lång tid. Som ett litet och modernt logistikföretag bygger Next Step Group både snabbare, flexiblare och mer kostnadseffektivt än många i branschen. Och även etapp 3 blir extra miljövänlig. Lokalerna kommer ha en energiförbrukning på hälften av lagkravet. Det når man bland annat genom moderna energisystem och extra isolerade väggar och tak.

Från 1 000 kvm

Totalt är det 26 000 kvm mark kvar som kan bebyggas, en yta som har en nyttjandegrad på 40 procent och en byggnadshöjd på 12 meter Just nu finns det möjligheter att hyra en lokal på minst 1 000 kvm upp till 10 400 kvm. Etapp 3 innebär att de sista lokalerna i den befintliga detaljplanen byggs. Därefter dröjer till tidigast 2021 innan etapp 4 drar igång.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.