"En liten djävul till möbel"

6 maj 2021

Klart att Stefan Borselius och Thomas Bernstrand går igång på att formge en fåtölj som ska fungera överallt. Möt honom ensam eller i sällskap. Vid ett bord eller helt fritt placerad. Ibland tar Jackson plats mitt i gemenskapen helt igenom hjärtligt välkommen, ibland är han istället den där lille objudne som tar sig in överallt.

Bild: Blå Station

Armstöden i metall och massivt trä ger en lika självklar kontrast som ett par röda eller svarta lackskor. Mjuka sinnligt kvinnliga former kombineras med ett par distinkta horn och metallfötterna som ger ännu mer karaktär.

Jackson är så självklar att kollegorna blir irriterade.

Jackson hämtar förstås sitt namn från den hornbeprydda kameleonten med samma namn, fåtöljen både smälter in och sticker ut i alla typer av miljöer. Armstöd och fötter finns i mässing, matt-kromat, svartoxiderat eller lackat stål. Avslutande trähandtag givetvis i naturmaterial som ask, ek och valnöt som också kan betsas. Bekvämligheten är på topp med formgjuten sits av kallskum och stålskelett, och med nosagfjädrar i sitsen.

- Vi har sneglat på Carl Malmstens Samsas, en väldigt liten och bekväm fåtölj med klassiska drag. Jackson är ännu nättare och extremt lätt att flytta runt tack vare armstödet, säger Stefan Borselius.

- Johan Lindau gav oss uppdraget att formge en liten djävul till möbel som platsar överallt, som är så självklar att kollegorna blir irriterade! De olika materialen i armstöd och fötter ger möjligheten att kombinera fram olika uttryck i vitt skilda miljöer, avslutar Thomas Bernstrand.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.