En hållbar Prisma

2 juni 2020

Att bygga hållbara fastigheter är inte längre ett val. Det är ett måste. För Wihlborgs är det en självklarhet att tänka långsiktigt och bygga fastigheter som håller över tid. Prisma i Oceanhamnen i Helsingborg är inget undantag, snarare en fastighet där man gått all in.

Prisma 2.jpg
Bilder: Wihlborgs

I Prisma– Helsingborgs nya kontorshus - skapar Wihlborgs ett genomgående miljötänk. Hållbarhet genomsyrar hela fastigheten i allt från solceller på taket till val av hållbara material, till exempel i form av återvinningsbara mattor tillverkade av gamla fisknät. Prisma är certifierad enligt Miljöbyggnad Guld, den högsta certifieringsnivån, allt för att säkerställa att huset uppfyller de högt ställda miljökrav som finns men även för att människorna som jobbar i huset ska må så bra som möjligt.

Prisma uppfyller höga miljökrav och det är även viktigt för oss att skapa en bra miljö för dem som kommer att arbeta i huset. 

I enlighet med Oceanhamnens visioner kommer det även installeras ett helt nytt och unikt avloppssystem som samlar in och använder avfallet som råvara för att producera biogas och växtnäring. För att samla in matavfall installeras matavfallskvarnar i alla kök och pentry och vakuumtoaletter installeras för att samla in toalettvatten. Bad-, dusch- och tvättvatten sorteras i en separat ledning. På så vis samlas avfallet in och används som råvara för att producera biogas och växtnäring. Stadens mål i utvecklingen av Oceanhamnen har från början varit att säkerställa en ekonomisk, miljömässig och socialt hållbar stadsutveckling, vilket går helt i linje med Wihlborgs långsiktiga mål och ambitioner om att skapa levande stadsmiljöer där människor vill bo och arbeta. 

- Prisma uppfyller höga miljökrav och det är även viktigt för oss att skapa en bra miljö för dem som kommer att arbeta i huset. Val av byggmaterial, solceller och sedum på taken och cykelparkering i entréplan är exempel på vårt fokus på hållbarhet, säger Christian Westerberg, projektledare på Wihlborgs.

Välmående i fokus

Wihlborgs gör sitt yttersta för att de som kommer arbeta i Prisma ska må bra. När man stiger in i lobbyn kommer man mötas av en välkomnande miljö. Husets får ett fantastiskt ljusinsläpp med sina stora fönster och glaspartier som omsluter hela fastigheten. För produktiva och sköna arbetsdagar kommer Prisma dessutom ha ett självreglerande ventilationssystem som säkerställer optimal temperatur och luftkvalitet. På husets gemensamma takterrass erbjuds både utearbetsplatser och ett utegym. 

För dig som kommer arbeta i Prisma är det dessutom enkelt att pendla miljövänligt till och från jobbet. Valen är många; tåg, buss eller varför inte cykla eller gå. Helsingborg C ligger ett stenkast bort och i entréplan parkerar man tryggt sin cykel och har tillgång till sportdepå med både omklädningsrum och dusch. Alla möjligheter för att ta sig så miljövänligt som möjligt till jobbet. Dessutom planerar Wihlborgs att erbjuda sina hyresgäster en bil- och vespapool i Prisma, så att man kan lämna den egna bilen hemma.

Läs mer om kontorshuset Prisma här.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.