Det rullar på för Kineum

13 april 2021

Gårdas nya höghuskluster ligger i ett utmärkt läge för cykelpendling. Genom ett avtal med BikeFixx stärker vi cyklingen ytterligare i Gårda med Kineum som områdets nav. BikeFixx kommer att driva cykelverkstad i entréplanet i det nya höghuset och blir därmed ytterligare en pusselbit i helhetsupplevelsen Kineum – House in Motion, som bygger på arbetsglädje och att vara en arbetsplats som lockar.

-  Utgångspunkten för Kineum är att det ska vara inspirerande och härligt att vara på jobbet, säger Marie Lekmark, projektuthyrare på Platzer och för Kineum. Därför fyller vi huset med innehåll och funktioner som skapar arbetsglädje, som restauranger, pooler, blombutik och inspirerande miljöer. Men det handlar också om att underlätta och förenkla vardagen. Vi är övertygade om att fler kommer att välja cykeln om vi kan erbjuda en smidig hantering av såväl förvaring som service. Och det är i slutändan positivt för alla inblandade.

Utgångspunkten för Kineum är att det ska vara inspirerande och härligt att vara på jobbet.

Platzer som tillsammans med NCC utvecklar Kineum har sedan flera år ett samarbete med BikeFixx som bland annat innebär att deras mobila team utför cykelservice i Platzers olika områden. I Kineum blir den servicen permanent, och blir dessutom tillgänglig för alla i Gårda, oavsett om man är hyresgäst i huset eller inte.

-  Vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med Platzer och NCC, säger Erik Vikengren, vd på BikeFixx AB. Allt fler använder cykeln i vardagen, vilket är bra för både kroppen, miljön och den egna plånboken. Att nu även fastighetsägare uppmuntrar och underlättar för cyklister ser vi mycket positivt på. Gårda har länge behövt en cykelverkstad och det är otroligt kul att det blev BikeFixx. 

Kineum byggs just nu vid Ullevimotet i Göteborg, och blir en 27 våningar hög destination full av upplevelser. JIMMY´Z Resort & Hotel som utvecklas av ESS Group kommer att fylla huset med flera restauranger, caféer, pool club och aktiviteter som förstärker helhetsupplevelsen. Projektet beräknas färdigställas under 2022 och i dagsläget är 82% av ytan uthyrd. Klara hyresgäster i det nya huset är JIMMY’Z Resort & Hotel, NCC, IFM, Wint Group och BikeFixx.

Projektet Kineum drivs gemensamt av Platzer och NCC i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCCs andel då projektet är färdigställt.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.