Det prisade Sergelhuset

20 november 2020

Sweden Green Building Council, SGBC, delar årligen ut ett pris till personer och projekt inom den svenska samhällsbyggnadssektorn, personer och projekt som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet. Vasakronans projekt Sergelhuset har i år tilldelats priset "Årets LEED-byggnad/projekt. Vill du också hyra lokal här?

sergelhuset.jpg
Sergelhuset. Bild: Vasakronan

Juryns motivering

”Sergelhuset är ett enastående exempel på ett harmoniskt och integrerat tillvägagångssätt för social och miljömässig hållbarhet med en suverän gestaltning mitt i centrala Stockholm. Projektet är banbrytande inom ett antal hållbarhetsinitiativ, från omfattande bevarande av betongstommen till regnvattenbesparing och innovativa energilösningar.”

Och precis så är det, menar Vasakronan.

- Vi har lagt mycket kunskap och tid på att hitta smarta lösningar i fastigheten – från början till slut. Allt med målet att leva upp till vår vision om den goda staden där alla människor trivs och verksamheter utvecklas och som ett led i vårt långsiktiga mål om klimatneutralitet i hela värdekedjan till 2030.

– Trots att två av tre arkitekter inledningsvis rådde oss att riva hela kvarteret så fattade vi ett medvetet beslut att behålla betongstommen, berättar Anna Denell, Hållbarhetschef Vasakronan. Med det beslutet har vi framgångsrikt undvikit stora mängder Co2-utsläpp och tagit ett litet steg på vägen mot klimatneutralitet.

Olika typer av kontor

I Sergelstan kan Vasakronan möta alla slags kontorsbehov. Söker du ett representativt kontor med snabb inflyttning och flexibelt avtal? Då är kanske ett Smart & klart-kontor lösningen för dig. Det är färdigmöblerade kontor med kontorsservicen inkluderad i hyran. Eller passar  Arena, Vasakronans nya coworkinglösning, bättre?  Vasakronan har också helt vanliga kontor, där du tar med dig dina egna möbler och ordnar med alla detaljer så som du helst vill ha dem. 

Se alla lediga kontor som finns i Sergelstan här

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.