Det här är Vision Väla

7 juni 2022

Nu har Väla premiär för sin visionsutställning om framtidens Väla: Vision Väla. Här kan du som besökare utforska hur visionen för framtidens Väla ser ut, där dagens utbud av handel och service kompletteras med ett mer upplevelse- och aktivitetsbaserat innehåll.

Väla 2.jpg
Bild: Väla Centrum

- Äntligen kan vi öppna på locket och visa hur vi tror att Väla behöver förändras för att fortsatt vara en framgångsrik och populär mötesplats. Det har spekulerats på många olika håll om Välas framtid, och därför är det viktigt för oss att kunna konkretisera visionen i en utställning av det här slaget, säger centrumchefen Niklas Blonér.

Vår vision är att Väla ska erbjuda ett utbud som är unikt för norra Europa och som gör oss till en attraktion för besökare långt utanför vår egen region.

Tänk dig att kunna ta en tur på längdskidor, njuta av utsikten ända till Helsingör från takpoolen på Välas fjärde våning eller se en glittrig show på den stora scenen.

Drömmarna som presenteras i Vision Väla-utställningen må vara stora, men Niklas Blonér är övertygad om att Väla måste sikta högt för att vara fortsatt framgångsrikt över tid.


- Vår vision är att Väla ska erbjuda ett utbud som är unikt för norra Europa och som gör oss till en attraktion för besökare långt utanför vår egen region. Upplevelse- och aktivitetsindustrin är under stark tillväxt, och vi vet att det finns många internationella aktörer som letar lämpliga platser för framtida etableringar.

- Det här är en global trend och den berör även den traditionella handeln. Vi ser redan nu att de butiker och koncept som kombinerar sin handel med en extra upplevelse, är de som också lyckas bäst.

Utställningen om Vision Väla är placerad i gången mellan entré 1 och entré 6, och den är öppen för besök under Välas ordinarie öppettider.


Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.