Designa ditt eget akustiktak

15 april 2021

Ecophon lanserar ett nytt akustiktak, Master Eg, särskilt utformat för öppna kontorslandskap och lokaler med höga akustiska krav. Takpanelerna ger hög ljudabsorption och taltydlighet även i de mest högljudda kontoren, vilket ökar produktivitet och välbefinnande. Panelerna finns i fyra format och i 22 Ecophonkulörer. Det ger obegränsade möjligheter att designa Master Eg-systemet med innovativa och stilrena mönster.

Bild: Ecophon

Ecophons nylanserade akustiktak Master Eg är skräddarsytt för kontor med öppna planlösningar och andra bullriga lokaler med höga akustiska krav. Systemet har förstklassig absorptionsförmåga och förbättrar taltydligheten även i de mest akustiskt utmanande miljöerna.

Master Eg öppnar upp designmöjligheter för arkitekter som vill förbättra inomhusmiljöerna i nya projekt, både visuellt och akustiskt.

 – Många verksamheter ser fördelar med att arbeta i öppna kontorslandskap, men det har sina baksidor. Sämre möjligheter att jobba avskilt, fler störningsmoment och högre stressnivåer är bara några av konsekvenserna. Nya Master Eg-systemet ger livliga kontor en förstklassig akustisk behandling som innebär färre störningar och mindre stress. En god ljudmiljö främjar medarbetares hälsa och produktivitet, säger Martin Lindholm, marknadschef på Ecophon.

 Master Eg-plattans övre del är målad i svart och tillsammans med det svarta bärverket döljs uppslagskanterna, vilket skapar ett elegant svävande intryck. Panelerna finns i fyra format och 22 Ecophonkulörer. Arkitekter kan själva skapa sitt eget mönster med Master Eg genom olika panel- och kulörkombinationer. De fyra uppslagskanterna gör panelerna enkla att installera och demontera.

 – Master Eg öppnar upp designmöjligheter för arkitekter som vill förbättra inomhusmiljöerna i nya projekt, både visuellt och akustiskt. Tyvärr är många öppna kontorslandskap en direkt hälsorisk och i akut behov av akustisk behandling. Master Eg är optimalt för kontor med höga ljudnivåer och utrymmen med dålig taltydlighet. När fler kontor förvandlas till sociala mötesplatser blir taltydlighet och störningsmoment en arbetsmiljöfråga som behöver prioriteras, säger Martin Lindholm, marknadschef på Ecophon.

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.