Den nya tidens sekelskiftesfastighet

14 augusti 2018

Med fastigheten Grow vill Humlegården skapa en kontorsbyggnad som med sin arkitektur bidrar till att skapa arbetsglädje samt inspirerar och främjar samarbete och möten mellan människor. "Viktigt för oss är även att fastigheten stödjer dagens arbetssätt samt att den klarar framtidens behov", säger Annelie Liljevist, Uthyrare, Humlegården Fastigheter AB.

Med en total lokalyta på ca 25 000 kvm, fördelad på 8 våningar, har Humlegården med Grow skapat en komplett kontorsbyggnad med högkvalitativa, flexibla kontor i urbana kvarter med närhet till naturen.

– Grow är vårt kommande flaggskepp och är verkligen något utöver det vanliga. En unik fastighet som tilltalar en kräsen målgrupp. Fastigheten, som egentligen består av två kontorsfastigheter som kan länkas samman vid behov, är en kombination av vacker, funktionell arkitektur med höga krav på långsiktig hållbarhet. Vi har med detta velat skapa den nya tidens sekelskiftesfastighet, säger Annelie Liljeqvist, Uthyrare, Humlegården.


Grow är vårt kommande flaggskepp och verkligen något utöver det vanliga.


De två husens uppdelning i tre mindre volymer ger lokalerna flera öppna hörnlägen med utblickar i olika väderstreck.

– Det ger en fantastisk 360 graders vy över området. Den vackra ektrappan som går igenom hela fastigheten omsluts av glas vilket ger en transparens i husets mittkärna och blir ett naturligt blickfång.

kontor efter önskemål & Behov

I dagsläget finns ca 4 500 kvm vakant i Grow. 

– Ca 2 800 kvm av dessa är fördelade på två plan och med egen takterrass, samt ett plan om ca 1 700 kvm med en yteffektivitet ner till åtta kvm. Det innebär att vi kan erbjuda ca 200 arbetsplatser på ett plan.

Lokalerna går att utforma efter respektive företags behov, berättar Annelie Liljeqvist.

– Vi har förberett fasta wc- och pentrylägen. Vi ser att företag mer och mer efterfrågar sociala mötesplatser på kontor. Att den enskilda arbetsplatsen får ge vika för sponana möten och interaktion mellan medarbetarna blir allt mer tydligt. Dagens arbetssätt skiljer sig mot hur vi arbetade bara för tio år sedan. Många arbetar idag utanför kontoret och beläggningsgraden kan vara så låg som 30 procent på många arbetsplatser. De kontor som skapas idag är mer zonindelade: lugn miljö, kreativ miljö, sociala ytor etc.

"Som city fast utanför stan"

Utöver Grow planeras en fortsatt utveckling av Solna strand där omkring 50 000 kvm nya kontorslokaler kommer att tillföras. Genom det stora utbudet av restauranger i Solna strand, samt närheten till vatten och grönområden, ger Grow  med sina goda kommunikationsmöjligheter till city inte mycket kvar för den krävande kontorssökande att önska, menar Annelie Liljeqvist.

 – Solna strand har vuxit fram och blivit ett spännande företagsområde med en modern och krävande publik. Lite som city fast utanför stan, avslutar hon.


Läs hela intervjun med Annelie Liljeqvist i magasinet Lokalguiden med utgivning v 34.


Annelie Liljeqvist, Uthyrare, Humlegården Fastigheter AB
Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.