De väljer vattennära kontor

7 oktober 2020

World Trade Center på Bröderna Pihls Gränd i Oceanhamnen blir en havsnära kontorsfastighet i Helsingborgs nya attraktiva affärsdistrikt. Nu står det klart att Melitta blir en av hyresgästerna som flyttar in i början av 2022 när dörrarna öppnar.

Midroc.jpg
Bild: Midroc

Mitt i centrala Helsingborg, precis vid vattnet, uppför fastighetsutvecklaren Midroc en ny World Trade Centers-fastighet med flexibla kontorslokaler och hotell med Scandic som hotelloperatör. Midroc har nu tecknat ett hyresavtal med Melitta Nordic AB, en global aktör inom kaffebranschen, för en kontorslokal på drygt 400 kvm. Melittas nya kontor blir ett helt våningsplan på plan 10 och inflyttningen i början av 2022.

Oceanhamnen ska bli en levande plats med liv och rörelse i området dygnet runt.

Tickade alla boxar

- Vi alla på Melitta Nordic är väldigt förväntansfulla över att flytta in i vårt nya kontor. Viktigt för oss i urvalsprocessen var miljötänket, närhet till kommunikationer och givetvis läget. Vi vill reducera vår klimatpåverkan och att våra anställda och även gäster enkelt kan ta sig till och från kontoret var en viktig komponent. Att vara en attraktiv arbetsgivare för befintlig och framtida personal spelar givetvis också in och vi känner att denna lösning tickade alla boxar för oss. Det är ju en energikick i sig och ett avstamp för Melitta mot nya höjder, bildligt talat, då vi kommer att hålla till på 10:e våningen, säger John Keding, VD på Melitta Nordic.

Kontors- och hotellfastigheten har ritats av JUUL FROST Arkitekter. Här kommer det att finnas gemensam service och reception samt gym, dusch- och omklädningsrum. I huset kommer det även att finnas en konferensavdelning, en restaurang med uteservering vid kajkanten samt takterrasser. I källaren planeras det för cykelgarage med möjligheter till att utföra reparationer.

Allt inom räckhåll

Midroc utvecklar och driver World Trade Center kontorsfastigheter i Malmö, Lund och Helsingborg. World Trade Center på Bröderna Gränd i Oceanhamnen ingår i ett helhetskoncept som erbjuder en mix av flexibla kontorslösningar, smarta servicekoncept och affärsdrivande nätverk, både lokalt, nationellt och internationellt.

- Det ska bli kul att få välkomna Melitta som hyresgäst när kontorsfastigheten står klar som Helsingborgs nya landmärke. De får en fantastiskt utsikt över sundet på bästa läget. Oceanhamnen ska bli en levande plats med liv och rörelse i området dygnet runt. Här har hyresgästerna helt enkelt allt inom bekvämt räckhåll – havet, Helsingborgs centrum och Helsingör, säger Johan Svedström.

Fakta World Trade Center i Oceanhamnen

• Adress: Bröderna Pihls Gränd 2, Helsingborg

• Total lokalyta: 10 500 kvm

• Våningsplan: 14

• Lokalstorlek: 375-1 200 kvm, fastigheten inrymmer även ett kontorshotell

• Typ av lokaler: kontor/kontorshotell/coworking

• Hotelloperatör: Scandic Hotels

• Arkitekt: JUUL FROST Arkitekter

• Miljöklass: Miljöbyggnad silver

Pernilla Krantz

Redaktionschef

Följ artikelämnen

Välj de ämnen som du är intresserad av så kommer vi att meddela dig när vi publicerar någonting nytt.